ÉDESMESTER 1. TEMATIKA

Édesmester hobbicukrász 1. tanfolyam tematikája

Első foglalkozás

Alkalmi torta burkolása, bevonása, díszítése  (12 szeletes piskóta torta készítése,töltése,burkolása)

– Résztvevők bemutatkozása

– Érdeklődési körök, korábban felmerülő problémák, nehézségek (Kérdezz bátran a Mestercukrásztól ! )

– A tanfolyam  felépítésének ismertetése

– Alapanyagok,eszközök bemutatása és azok profi használatának gyakorlása

– A torta betöltése vanília ízű puding alapú vajkrémmel, a betöltés és krémmel való formázás gyakorlása, a torta hűtése

– Habzsák technika és krémdíszítés, krémburkolás  bemutatása, gyakorlása

– Kb. 1 órás cukrász bemutató a díszítési technikákból

– Egyszerűbb díszítési technikák, szúrt virág díszítések gyakorlása

– Egyszerűbb csokoládé díszítési technikák

– Fröcsköléses technika, rácsos technika, glazúr technika bemutatása

– A spinelős technika bemutatása és gyakorlása

– Virág díszítések bemutatása, egyszerűbb virágok készítése, gyakorlás

– Az alkalmi torta elkészítése, burkolása, bevonása, bevonók színezése, a burkoló anyaggal való torta burkolás trükkjei és praktikái. Márványozási technika és egyéb díszítési fortélyok bemutatása

– Hibák javításának lehetőségei, fotózás 

– Dobozolás, 1 db saját készítésű torta elvitele 

Második foglalkozás

A torta díszítési és burkolási technikái, virágcserép torta készítése

– Díszítés fondant burkolóanyag segítségével

– Virágokkal történő díszítés további gyakorlása

– Virágcserép torta elkészítése, betöltése, burkolása, szilikon tapéta használata, 

–  Gyakorló tortán a  burkoló anyaggal (fondant-tal) való burkolási technika gyakorlása

– kb.1 órás cukrász bemutató a kézzel formázott virág díszítésekről             ( rózsa, szegfű, levendula stb.)

– Virágok készítése kézzel, virág formázások gyakorlása

– Díszítési elemek elkészítése ( szúrt virágok, kézzel készített virágok)

– Virágcserép torta összeállítása, bedíszítése

– Fotózás, csomagolás

Harmadik foglalkozás

A népszerű cukorvirág készítése

– Mi is a cukorvirág!?

– A cukorvirág massza ismertetése, használatának bemutatása + recept

– Cukorvirág készítése lépésről-lépésre, a drótos technika elsajátítása

– A cukorvirág készítéséhez használt eszközök bemutatása (erezők, ecsetek,virág drótok, szalagok, kiszúrók és egyéb eszközök)

– Gél és porfestékek bemutatása, használata, többféle festék kipróbálása

– Virágok elkészítése a gyakorlatban, szirmok formázása, kiszúrás, erezés, szárítás, festés, színezés

– Virág(ok) összeállítása, szárítás

-Tanácsok, kérdések, tippek-praktikák

– Fotózás az elkészült virágokról

– Elkészült virág(ok) dobozolása,elszállítása 

Negyedik foglalkozás

Alkalmi emeletes torta készítése és díszítése, az eddig tanult technikákkal

– A cukrász által előre elkészített 2 db piskóta betöltése ( 12 és 20 cm) a tanult technikákkal, francia vajkrémmel, hűtés  

– Egyedi, kreatív díszítési technikák alkalmazása, gyakorlása a tanult technikákkal ( krém díszítés vagy fondant burkolás)

– Tervezd meg tortádat, vagy hozd el a mintát amit szeretnél, és itt elkészítheted az általad megálmodott egyedi tortát cukrászmesterünk segítségével

– Az emeletes torta részeinek burkolása és díszítése a tanult technikákkal

– Glazúr díszítési minták, marcipán elemek készítése, apácarácsos technika, csokoládé burkolás, fondant burkolás,virág díszítés kiszúrókkal és kézzel készítve

– Fotózás, dobozolás

– 1 db emeletes torta elvitele

                     Velünk mindenki nyer!

   Pörgess és játssz velünk a kedvezményedért!

  • Egy email cím megadásával csak egyszer forgathatsz!
  • A kipörgetett kedvezmény más ajánlatainkkal nem vonható össze!
  • Egy kurzusra csak egy kedvezmény használható fel!
Pörgetek
Az adatvédelemre vonatkozó szabályzatot elfogadom és hozzájárulok a hírlevél küldéséhez.