ÉDESMESTER 1. TEMATIKA
Édesmester hobbicukrász 1. tanfolyam tematikája
Első foglalkozás
Habzsákos díszítések és technikák a gyakorlatban (20 cm-es piskóta torta töltése és díszítése)
– Résztvevők bemutatkozása
– Érdeklődési körök, korábban felmerülő problémák, nehézségek (Kérdezz bátran a Mestercukrásztól! )
– A tanfolyam felépítésének ismertetése
– Alapanyagok, eszközök bemutatása
– 20 cm-es piskóta betöltése vanília ízű puding alapú vajkrémmel, a betöltés habzsákkal történik, a krémmel való formázás gyakorlása spatulával, a torta hűtése
– kb. 1 órás cukrász bemutató a habzsák technika és krémdíszítés technikáiról
– a torta díszítése, díszítő hab használata, habzsák betöltésének praktikái
– krémek színezése, többféle habdíszítés a gyakorlatban
– saját krémdíszítés, idomcsövek, díszítőfejek használata, a habzsák helyes használata és annak gyakorlása
– tortadekorációk elkészítése
– fotózás, dobozolás
Második foglalkozás
Alkalmi torta burkolása, bevonása, díszítése ( 20 cm-es piskóta torta készítése)
– Alapanyagok, eszközök bemutatása és azok profi használatának gyakorlása
– A torta betöltése vanília ízű puding alapú vajkrémmel, a betöltés és krémmel való formázás gyakorlása, a torta hűtése
– Kb. 1 órás cukrász bemutató a díszítési technikákból
– Egyszerűbb díszítési technikák, szúrt virág díszítések gyakorlása
– Egyszerűbb csokoládé díszítési technikák
– Fröcsköléses technika, rácsos technika, glazúr technika bemutatása
– A spinelős technika bemutatása és gyakorlása
– Virág díszítések bemutatása, egyszerűbb virágok készítése, gyakorlás
– Az alkalmi torta elkészítése, burkolása, bevonása, bevonók színezése, a burkoló anyaggal való torta burkolás trükkjei és praktikái. Márványozási technika és egyéb díszítési fortélyok bemutatása
– Hibák javításának lehetőségei, fotózás
– Dobozolás, 1 db saját készítésű torta elvitele
Harmadik foglalkozás
A TORTA DÍSZÍTÉSI ÉS BURKOLÁSI TECHNIKÁI, VIRÁGCSERÉP TORTA KÉSZÍTÉSE
– Díszítés fondant burkolóanyag segítségével
– Virágokkal történő díszítés további gyakorlása
– Virágcserép torta elkészítése, betöltése, burkolása, szilikon tapéta használata,
– Gyakorló tortán a burkoló anyaggal (fondant-tal) való burkolási technika gyakorlása
– kb.1 órás cukrász bemutató a kézzel formázott virág díszítésekről ( rózsa, szegfű, levendula stb.)
– Virágok készítése kézzel, virág formázások gyakorlása
– Díszítési elemek elkészítése ( szúrt virágok, kézzel készített virágok)
– Virágcserép torta összeállítása, bedíszítése
– Fotózás, csomagolás
Negyedik foglalkozás
Alkalmi emeletes torta készítése és díszítése, az eddig tanult technikákkal
– A cukrász által előre elkészített 2 db piskóta betöltése ( 12 és 20 cm) a tanult technikákkal, francia vajkrémmel, hűtés
– Egyedi, kreatív díszítési technikák alkalmazása, gyakorlása a tanult technikákkal ( krém díszítés vagy fondant burkolás)
– Tervezd meg tortádat, vagy hozd el a mintát amit szeretnél, és itt elkészítheted az általad megálmodott egyedi tortát cukrászmesterünk segítségével
– Az emeletes torta részeinek burkolása és díszítése a tanult technikákkal
– Glazúr díszítési minták, marcipán elemek készítése, apácarácsos technika, csokoládé burkolás, fondant burkolás,virág díszítés kiszúrókkal és kézzel készítve
– Fotózás, dobozolás
– 1 db emeletes torta elvitele
A Szolgáltató fenntartja a jogot arra, hogy a tanfolyamok előre meghirdetett tematikáját módosítsa. A tematika módosítása az oktató privilégiuma, de lehetőség szerint minden megjelölt téma oktatásra kerül, az viszont előfordulhat, hogy egy másik oktatási alkalommal ( tanfolyam esetén).