ÉDESMESTER 1. TEMATIKA

Édesmester hobbicukrász 1. tanfolyam tematikája

Első foglalkozás

Habzsákos díszítések és technikák a gyakorlatban (20 cm-es piskóta torta töltése és díszítése)

– Résztvevők bemutatkozása

– Érdeklődési körök, korábban felmerülő problémák, nehézségek (Kérdezz bátran a Mestercukrásztól! )

– A tanfolyam felépítésének ismertetése

– Alapanyagok, eszközök bemutatása

– 20 cm-es piskóta betöltése vanília ízű puding alapú vajkrémmel, a betöltés habzsákkal történik, a krémmel való formázás gyakorlása spatulával, a torta hűtése

– kb. 1 órás cukrász bemutató a habzsák technika és krémdíszítés technikáiról

– a torta díszítése, díszítő hab használata, habzsák betöltésének praktikái

– krémek színezése, többféle habdíszítés a gyakorlatban

– saját krémdíszítés, idomcsövek, díszítőfejek használata, a habzsák helyes használata és annak gyakorlása

– tortadekorációk elkészítése

– fotózás, dobozolás

Második foglalkozás

Alkalmi torta burkolása, bevonása, díszítése ( 20 cm-es piskóta torta készítése)

– Alapanyagok, eszközök bemutatása és azok profi használatának gyakorlása

– A torta betöltése vanília ízű puding alapú vajkrémmel, a betöltés és krémmel való formázás gyakorlása, a torta hűtése

– Kb. 1 órás cukrász bemutató a díszítési technikákból

– Egyszerűbb díszítési technikák, szúrt virág díszítések gyakorlása

– Egyszerűbb csokoládé díszítési technikák

– Fröcsköléses technika, rácsos technika, glazúr technika bemutatása

– A spinelős technika bemutatása és gyakorlása

– Virág díszítések bemutatása, egyszerűbb virágok készítése, gyakorlás

– Az alkalmi torta elkészítése, burkolása, bevonása, bevonók színezése, a burkoló anyaggal való torta burkolás trükkjei és praktikái. Márványozási technika és egyéb díszítési fortélyok bemutatása

– Hibák javításának lehetőségei, fotózás 

– Dobozolás, 1 db saját készítésű torta elvitele

Harmadik foglalkozás

A TORTA DÍSZÍTÉSI ÉS BURKOLÁSI TECHNIKÁI, VIRÁGCSERÉP TORTA KÉSZÍTÉSE

– Díszítés fondant burkolóanyag segítségével

– Virágokkal történő díszítés további gyakorlása

– Virágcserép torta elkészítése, betöltése, burkolása, szilikon tapéta használata, 

–  Gyakorló tortán a  burkoló anyaggal (fondant-tal) való burkolási technika gyakorlása

– kb.1 órás cukrász bemutató a kézzel formázott virág díszítésekről             ( rózsa, szegfű, levendula stb.)

– Virágok készítése kézzel, virág formázások gyakorlása

– Díszítési elemek elkészítése ( szúrt virágok, kézzel készített virágok)

– Virágcserép torta összeállítása, bedíszítése

– Fotózás, csomagolás

Negyedik foglalkozás

Alkalmi emeletes torta készítése és díszítése, az eddig tanult technikákkal

– A cukrász által előre elkészített 2 db piskóta betöltése ( 12 és 20 cm) a tanult technikákkal, francia vajkrémmel, hűtés  

– Egyedi, kreatív díszítési technikák alkalmazása, gyakorlása a tanult technikákkal ( krém díszítés vagy fondant burkolás)

– Tervezd meg tortádat, vagy hozd el a mintát amit szeretnél, és itt elkészítheted az általad megálmodott egyedi tortát cukrászmesterünk segítségével

– Az emeletes torta részeinek burkolása és díszítése a tanult technikákkal

– Glazúr díszítési minták, marcipán elemek készítése, apácarácsos technika, csokoládé burkolás, fondant burkolás,virág díszítés kiszúrókkal és kézzel készítve

– Fotózás, dobozolás

– 1 db emeletes torta elvitele

 

A Szolgáltató fenntartja a jogot arra, hogy a tanfolyamok  előre meghirdetett tematikáját módosítsa. A tematika módosítása az oktató privilégiuma, de lehetőség szerint minden megjelölt téma oktatásra kerül,  az viszont előfordulhat, hogy egy másik oktatási alkalommal ( tanfolyam esetén). 

 

                     Velünk mindenki nyer!

   Pörgess és játssz velünk a kedvezményedért!

  • Egy email cím megadásával csak egyszer forgathatsz!
  • A kipörgetett kedvezmény más ajánlatainkkal nem vonható össze!
  • Egy kurzusra csak egy kedvezmény használható fel!
Pörgetek
Az adatvédelemre vonatkozó szabályzatot elfogadom és hozzájárulok a hírlevél küldéséhez.