ÉDESMESTER 2. TEMATIKA
Édesmester hobbicukrász 2. tanfolyam tematikája
Első foglalkozás
CSOKOLÁDÉ FANTÁZIA TORTA TÖLTÉSE ÉS BURKOLÁSA, CSOKOLÁDÉ DÍSZÍTÉSI TECHNIKÁK A GYAKORLATBAN (16 CM KAKAÓS PISKÓTA TORTA)
– Résztvevők bemutatkozása
– Érdeklődési körök, felmerülő problémák, eddigi nehézségek (Kérdezz bátran a Mestercukrásztól! )
– A tanfolyam felépítésének, alapanyagoknak és eszközöknek ismertetése
– Kakaós piskóta torta betöltése csokoládé krémmel, a betöltés gyakorlása és megtanulása a tökéletes torta forma eléréséért, hűtés
– kb. 1 órás cukrász bemutató a csokoládé dekorációs elemek készítéséről
– A spinelős technika ismertetése és bemutatása, gyakorlása
– Csoki szivar, csoki legyező készítése, csoki rács, amelyek a torták oldalának vagy tetejének klasszikus és igényes díszítései
– Buborékos csokoládé dekorációk, csokoládé lapok készítése
– Plasztik csokoládéval való munkák és díszítési lehetőségek
– Szúrt csoki virágok, csoki levél, csoki spirál díszítések bemutatása, elkészítése
– Csokoládé formák öntési technikái a gyakorlatban, színezéseik
– Díszítő elemek és elkészítésük technikái, csokoládé hajtás
– A csokoládé torta bedíszítése az elkészített csokoládéból készült dekorációs elemekkel
– Hibák javítása, fotózás, dobozolás
– 1 db saját készítésű csokoládé torta elvitele
Második foglalkozás
ROYAL ICING, AZAZ A GLAZÚR TECHNIKÁK A GYAKORLATBAN
(MINITORTA KÉSZÍTÉSE ÉS DÍSZÍTÉSE)
– Piskóta torta betöltése vaníliás, epres vagy karamellás vajkrémmel ,
– Az íróka anyagának összeállítása
– kb. 1 órás cukrász bemutató a glazúr technikákból
– Szilikonos mintanyomás,
– Színezés, színes glazúr technikákkal való díszítés
– Stencil technika a gyakorlatban
– Díszítő írás gyakorlása, különböző motívum elemek írókázása
– A minták kihúzása, színezése, glazúr technika gyakorlása, a torta külső díszítése a bemutatott és gyakorolt technikákkal
– Hibák javítása, fotózás, dobozolás
– 1 db saját készítésű torta elvitele
Harmadik foglalkozás
A NÉPSZERŰ CUKORCSIPKE DÍSZÍTÉSI TECHNIKA ÉS AZ AIRBRUSH FESTÉSI TECHNIKA (16 CM PISKÓTA TORTA)
– Piskóta torta betöltése vaníliás, epres vagy karamellás vajkrémmel,
– Szilikonos cukorcsipke formák megismerése, bemutatása
– Cukorcsipke díszítési technikák bemutatása a gyakorlatban
– Cukorcsipke anyagának használata a gyakorlatban, szárítás
– kb. 1 órás cukrász bemutató, a cukorcsipke bemutatása és a kész motívumok felhelyezése a tortára
– Az Airbrush eszközök megismerése, használata a gyakorlatban
– A festékszóró, és a festékek megismerése, fújás kipróbálása
– A festékszóró használata, először papíron gyakorlás, majd az egyedi torta megfestése
– Hibák javítása, fotózás, dobozolás
– 1 db saját készítésű torta elvitele
Negyedik foglalkozás
NŐI TÁSKA FORMATORTA FORMÁZÁSA, TÖLTÉSE,
DÍSZÍTÉSE AZ EDDIG TANULT TECHNIKÁKKAL
– A cukrász által előre elkészített piskóta formá
– Egyedi, kreatív díszítési technikák alkalmazása, gyakorlása a tanult technikákkal a női táska formatortán, fondant burkolás, színezés
– Készítsd el az általad megálmodott egyedi táskádat tortából, akár egy képről cukrászmesterünk segítségével!! Melyik a kedvenc táskád? Formázd meg és készítsd el másolatát tortából!
– Glazúr díszítési minták, marcipán elemek készítése, apácarácsos technika, csokoládé burkolás, fondant burkolás, cipzár technika, csatt készítése, virág díszítés kiszúrókkal és kézzel készítve, glazúr, csipke, esetleg airbrush festés
– Hibák javítása, fotózás, dobozolás
– 1 db női táska formatorta elvitele
A Szolgáltató fenntartja a jogot arra, hogy a tanfolyam előre meghirdetett tematikáját módosítsa. A tematika módosítása az oktató privilégiuma, de lehetőség szerint minden megjelölt téma oktatásra kerül, az viszont előfordulhat, hogy egy másik oktatási alkalommal ( tanfolyam esetén).