Glazúr díszítések és díszítési technikák kurzus
Glazúr technikák a gyakorlatban avagy…a Royal Icing rejtelmei
Szeretnéd megtanulni és gyakorolni a nagy kézügyességet feltételező glazúr díszítő technikákat?
Igazán elegáns és exkluzív tortákat szeretnél készíteni, és díszíteni ezzel a csodás technikával?
Szeretsz különleges tortákat készíteni?
Esetleg szeretnéd új, egyedi díszítési technikával színesíteni eddigi tudásod?

Ha igen….
Akkor gyere hozzánk akár kezdőként is, és pontos útmutatás és segítség mellett megtanulhatod a glazúr díszítés technikáját.
A glazúr burkolat elegánssá, egyedivé varázsolja a tortát, és igazán különleges díszítést tesz lehetővé.
A sikerélmény pedig nem marad el, mivel kurzusunk végén egy saját kezűleg díszített tortával távozhatsz oktatásunkról.
Itthon újdonságnak számít, de majd 170 éves angol és francia hagyományokra vezethető vissza a glazúrozó technika kialakulása. Tortadíszítő kurzusunk mind tanulni vágyó hobbicukrászoknak,mind repertoárjukat bővíteni szándékozó cukrászoknak szól mestercukrászunk vezetésével.
A royal icing vagy magyarul az íróka egyike azoknak a tortapraktikáknak, melyekkel pillanatok alatt csodálatos és egyedi sütiket varázsolhatunk akár házilag is.
A royal icing főleg minták készítéséhez, virágdíszek alkotásához használatos, és mivel teljesen keményre ki lehet szárítani, akár egy év elteltével is felhasználhatjuk elkészült díszeinket!
Az elkészítéséhez csupán három hozzávalóra van szükségünk: egy tojásfehérjére, 25 dkg porcukorra, melyet korábban átszitáltunk és 1-2 csepp citromlére. Ha színezni szeretnénk, gél vagy por alapú ételfestékkel színezhetjük a legegyszerűbben.
Glazúr, íróka vagy royal icing? Az alapanyagot többféle célra is fel lehet használni. Állagától függően készülhet belőle vékony áttetsző bevonat, vagyis glazúr. Amennyiben sűrűbb, és jól fedő, akkor ez a terülő máz. Ezzel süteményeket, tortákat lehet bevonni, vagy akár egyedi dekoratív kiegészítőket is készíthetünk belőle. Ezeket hívjuk glazúr rátét elemeknek. A töményebb állagú anyag pedig írókázásra alkalmas, Talán azért is hívják az angol területeken royal icing-nak, mert fenséges és elegáns díszítéséket lehet készíteni ezzel az anyaggal.
kiknek ajánljuk?
-Szeretik a kreativitást és az aktív, alkotó kikapcsolódást.
-Szeretik az aprólékos,kézügyességet kívánó munkát.
-Néhány órára el kívánják ereszteni a fantáziájukat.
-Kíváncsiak mennyi kreativitás rejtőzik bennük, mire képesek.
-A technikákat egy profi mestercukrásztól szeretnék ellesni.
-Akik szeretnék az elsajátított tudást kamatoztatni otthoni vagy akár munkahelyi körülmények között is.
A képzés alapja a gyakorlat, ezért kis létszámban, maximum 9 fős csoportokban zajlik az oktatás, hogy minden résztvevő biztos alapokat szerezhessen a tortadíszítés területén.
Elsősorban felnőtteknek ajánljuk, családok esetében 14 éves kortól, ügyes kézügyességű gyermekeket is szeretettel várunk.
A képzés ára tartalmazza az elkészült tortát, tortadíszeket és azok csomagolását, valamint minden szükséges alapanyagot, a kötény és eszközeink használatát.
Jelentkezőink a kurzus elvégzése után oklevelet kapnak!
Oktatásunk alatt korlátlan üdítő és ásványvíz fogyasztás, kávé és forró csokoládé fogyasztása rendelkezésedre áll.
Sok szeretettel várjuk a tanulni vágyó hobbicukrászokat, háziasszonyokat, cukrászokat, kézműves édességeket kedvelőket!
Oktatásunkat Budapesten a VII. kerületben található konyhánkban tartjuk! További információk a jelentkezés után!
