itália varázslatos desszertjei tematika

1., Az első alkalommal egy rövid ismerkedést követően a bevezető következik, melyben megismerkedünk az olasz cukrászat alapjaival, legfontosabb tudnivalóival, sajátosságaival, megismerkedünk a Pasta Frolla-val, vagyis az olasz omlós tésztával. Ez az alapja például a sokunk által ismert és kedvelt crostata-nak és a különféle finom olasz kekszeknek is, melyek az olasz reggeli kávézások elmaradhatatlan kellékei.

Szintén az első alkalommal az olaszok két-három legismertebb és legkedveltebb édességét készítjük el, a legeredetibb változatokban: a Tiramisu, a Profitterol, valamint a Zeppole.

A Tiramisu-t több féle ízben és töltelékkel készítjük, de ez legyen meglepetés! Helyben készítjük még a babapiskótát is, csak az eredeti olasz receptek szerint haladunk, így csak eredeti hozzávalókkal dolgozunk. A tésztákat helyben készítjük az alapoktól…a krémeket pedig egyedi és különleges ízesítéssel és eljárással készítjük!

A Profitterol készítését az alapoktól mutatjuk meg, viszont a legkülönlegesebb töltelékeket és önteteket választhatjátok!

A Zeppole egy igazi meglepetés és kihívás! Legyen ez a mi titkunk, amit megosztunk majd veled!

Megmutatjuk az olaszok két legkedveltebb kekszének elkészítését: a Cantuccini és az Amoretto…,hogyan is lesz ez a legfinomabb!?

2., Második alkalommal ismét csodás dolgokkal készülünk: a Zuppa Inglese és a Panettone szintén az olaszok kedvelt desszertjei, melyek elkészítése nem csak a hölgyeknek, hanem a férfiaknak is komoly kihívást jelenthet!

Panettone

3., A harmadik alkalommal személyes kedvencünk a Cannolo ( cannoli ) készül több ízben és díszítésben, valamint apró sütemény variációkat készítünk az olasz desszertek világából! Amennyiben az időnkbe belefér, szeretnénk megmutatni nektek a Sfogliatella-t, mely egy leveles tésztából hajtogatott, a szerzetesek csuklyáját idéző formájú desszert. A legtöbb esetben leheletnyi citrommal és fahéjjal kikevert édes ricotta kerül a bele, de készítettünk már pisztáciás, mandulakrémes és kandírozott gyümölcsös verziót is. Meglátjuk, melyiket készítjük el!

4., A negyedik alkalommal pedig megkoronázzuk ezt a tanfolyamot 2 csodálatos és egyedi igazi olasz különleges tortával, hiszen a Torta Caprese és az Olasz citromtorta készül általatok, helyben készítve a piskótától kezdve minden összetevőjével. 

Ezeknek a tortáknak és desszerteknek egyedi és különleges díszítési technikái vannak, melyeket itt nálunk megtanulhattok!

Az elkészült olasz desszerteket minden esetben hazaviszitek  szeretteiteknek,és megmutathatjátok tanult tudásotokat.

A Szolgáltató fenntartja a jogot arra, hogy a tanfolyamok  előre meghirdetett tematikáját módosítsa. A tematika módosítása az oktató privilégiuma, de lehetőség szerint minden megjelölt téma oktatásra kerül,  az viszont előfordulhat, hogy egy másik oktatási alkalommal (tanfolyam esetén).