1., Az első alkalommal egy rövid ismerkedést követően a bevezető következik, melyben megismerkedünk az olasz cukrászat alapjaival, legfontosabb tudnivalóival, sajátosságaival, megismerkedünk a Pasta Frolla-val, vagyis az olasz omlós tésztával. Ez az alapja például a sokunk által ismert és kedvelt crostata-nak és a különféle finom olasz kekszeknek is, melyek az olasz reggeli kávézások elmaradhatatlan kellékei.
Szintén az első alkalommal az olaszok két-három legismertebb és legkedveltebb édességét készítjük el, a legeredetibb változatokban: a Tiramisu, a Profitterol, valamint a Zeppole.
A Tiramisu-t több féle ízben és töltelékkel készítjük, de ez legyen meglepetés! Helyben készítjük még a babapiskótát is, csak az eredeti olasz receptek szerint haladunk, így csak eredeti hozzávalókkal dolgozunk. A tésztákat helyben készítjük az alapoktól…a krémeket pedig egyedi és különleges ízesítéssel és eljárással készítjük!
A Profitterol készítését az alapoktól mutatjuk meg, viszont a legkülönlegesebb töltelékeket és önteteket választhatjátok!
A Zeppole egy igazi meglepetés és kihívás! Legyen ez a mi titkunk, amit megosztunk majd veled!
Megmutatjuk az olaszok két legkedveltebb kekszének elkészítését: a Cantuccini és az Amoretto…,hogyan is lesz ez a legfinomabb!?
2., Második alkalommal ismét csodás dolgokkal készülünk: a Zuppa Inglese és a Panettone szintén az olaszok kedvelt desszertjei, melyek elkészítése nem csak a hölgyeknek, hanem a férfiaknak is komoly kihívást jelenthet!
3., A harmadik alkalommal személyes kedvencünk a Cannolo ( cannoli ) készül több ízben és díszítésben, valamint apró sütemény variációkat készítünk az olasz desszertek világából! Amennyiben az időnkbe belefér, szeretnénk megmutatni nektek a Sfogliatella-t, mely egy leveles tésztából hajtogatott, a szerzetesek csuklyáját idéző formájú desszert. A legtöbb esetben leheletnyi citrommal és fahéjjal kikevert édes ricotta kerül a bele, de készítettünk már pisztáciás, mandulakrémes és kandírozott gyümölcsös verziót is. Meglátjuk, melyiket készítjük el!
4., A negyedik alkalommal pedig megkoronázzuk ezt a tanfolyamot 2 csodálatos és egyedi igazi olasz különleges tortával, hiszen a Torta Caprese és az Olasz citromtorta készül általatok, helyben készítve a piskótától kezdve minden összetevőjével.
Ezeknek a tortáknak és desszerteknek egyedi és különleges díszítési technikái vannak, melyeket itt nálunk megtanulhattok!
Az elkészült olasz desszerteket minden esetben hazaviszitek szeretteiteknek,és megmutathatjátok tanult tudásotokat.
A Szolgáltató fenntartja a jogot arra, hogy a tanfolyamok előre meghirdetett tematikáját módosítsa. A tematika módosítása az oktató privilégiuma, de lehetőség szerint minden megjelölt téma oktatásra kerül, az viszont előfordulhat, hogy egy másik oktatási alkalommal (tanfolyam esetén).
Cookie | Duration | Description |
---|---|---|
cookielawinfo-checkbox-analytics | 11 months | This cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics". |
cookielawinfo-checkbox-functional | 11 months | The cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional". |
cookielawinfo-checkbox-necessary | 11 months | This cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary". |
cookielawinfo-checkbox-others | 11 months | This cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other. |
cookielawinfo-checkbox-performance | 11 months | This cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance". |
viewed_cookie_policy | 11 months | The cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data. |