Vajas tészták és házi krémesek tanfolyam

2 alkalmas képzés
Mi számít hagyományos krémesnek? Melyik az eredeti recept? Hogyan tudjuk a legfinomabb vajas leveles tésztát elkészíteni? Hogyan készül a tökéletes croissant?
szerelmeslevél

Ezekre a kérdésekre próbálunk választ adni 2 alkalmas tanfolyamunkon! Ha imádod a lágy, könnyed és roppanós süteményeket, akkor itt a helyed!

A vajas tészta felhasználási területe szinte végtelen. Ezen a két napon ebből fogunk szemezgetni. Az alapoktól készítjük el a tésztánkat és ebből fogjuk elkészíteni a legkülönfélébb édes és sós süteményeket, amelyek igazi kuriózumok.

Megtanuljuk a tökéletes leveles vajas tészta elkészítését, valamint a krémeshez való krémlapok elkészítését, a házi krémet, amiből nagyon finom házi franciakrémest fogunk készíteni, 10 szeletes kerek tortaformában. Az elkészült süteményeket természetesen mindenki hazaviheti szeretteinek és családjának.

Miért érdemes eljönnöd?

A frissen sült péksütemény illata mindig otthonos érzéssel párosul, ahogy a roppanós vajas tészta gőze keveredik a forró fahéjjal, almával vagy a többi csodás összetevővel.
A tökéletes leveles tészta vajjal készül, sok vajjal, emiatt ez határozza meg az ízét és illatát is. Titka az alaptészta, ami egy kelt tészta, ebbe csomagolunk be a vajat, sok vajat és ezt hajtogatjuk, pihentetjük, hajtogatjuk, pihentetjük. A tésztába bármit tehetünk. Lehet édes és sós is, gyümölcsös, zöldséges, húsos vagy halas. Csak a saját fantáziánk szabhat határt.

Többféle módja létezik a vajas tészták begyúrásának. A technikák különbözőek, a cél viszont közös: a minél több rétegű vajtól illatozó, magasra felpufisodó, harapásra roppanó tészta. Az otthon elkészült vajas tészta nem összehasonlítható a vásárolt tésztával! 

Összességében a kurzus során olyan ismereteket fogunk átadni, amelyek segítségével otthon is könnyedén elkészítheted ezeket a finom péksüteményeket. Minden alapanyagot biztosítunk, és a kurzus során lehetőséged lesz a saját édes és sós süteményeid elkészítésére.

A kurzus garantáltan nagy élmény és nagyon hasznos időtöltés lesz, és biztosak vagyunk benne, hogy elnyeri majd a tetszésedet!

Workshopunkon cukrászmesterünk vezetésével a következőket készítjük el a gyakorlatban, a sok elméleti tudás mellett:

    • Vajas leveles alap tészta elkészítése 
    • Sajtos masni, sajtos roló, négymagos rúd, 
    • Szerelmes levél, párna csücske
    • Húsos, káposztás hasé, busé
    • Házi franciakrémes torta
    • Krémek, öntetek 

Oktató: Szabó Tibor cukrászmester

A kurzus időtartama alatt ásványvíz, tea, üdítők, kávé a rendelkezésedre áll.
Kötényt, eszközöket biztosítunk, az elkészült édességeket pedig természetesen hazaviheted családodnak.

Összefoglalva:

  • Nincs szükség előképzettségre,
  • Eszközöket és alapanyagokat is biztosítjuk,
  • Minden praktikát és receptet hazavihetsz!

A kurzusra regisztrálni kell, melyet a webshopban történő vásárlással tudsz megtenni. Jelentkezésedet a kért adatok megadásával tudod regisztrálni, a tanfolyam részvételi díjának átutalásával pedig véglegesíteni tudod a jelentkezést, melyre 48 óra áll rendelkezésedre.

Kérjük válassz a szabad időpontok közül, majd vásárold meg a tanfolyamot. A vásárlást követően egy visszaigazoló e-mailt kapsz majd, mely a jelentkezés véglegesítését jelzi. 

A kurzusok minimális létszáma 6 fő – ez alatt nem áll módunkban megtartani az oktatást. Ebben az esetben természetesen felvesszük veled a kapcsolatot és egyeztetünk új időpontot.

További információkat az ÁSZF-ben találsz.

Várunk szeretettel!

A krémes története: 

Külföldi  a krémes legkorábbi fellelhetősége 1651-ig nyúlik vissza, ekkor jelent meg az első receptje, melyet François Pierre de La Varenne, Chalon-sur-Saône kormányzójának szakácsa írt meg A francia szakács című könyvében. Ezt aztán „a szakácsok királya, a királyok szakácsa” Marie-Antoine Careme, Talleyrand herceg konyhamestere tökéletesített a XIX. század elején.

Hazai vonatkozásban a XVI. század végén a Szakácstudomány c. kiadványban találhatjuk az első említést róla. Itt még a tésztához adtak egy tojást, és epret vágtak a töltelékkrémbe. Az általunk ismert krémes ősét Czifra István 1840-ben megjelent könyvében találhatjuk vaníliás pástétomként.

Ő még nyers, vajas tésztára rakta a lisztes krémet, majd a tetejére is tett egy tésztaréteget, végül sütőben megsütötte a sütit.

A vaníliás krémet természetesen Dobos C. József a francia konyha magyar nagykövete, a Magyar-franczia szakácskönyv megalkotója tökéletesítette, sok süteményébe felhasználta, fánkot is töltött vele. A krémes a századfordulótól egyre több süteményeskönyvben jelent meg, de a receptje mindig más volt, ahogy most is, minden cukrászdában és háztartásonként is különbözően készítik. A legnagyobb különbségek a krém összetételében vannak, a századfordulón világot látott a könnyedebb, tojásfehérjehabbal dúsított változat is. Aztán a harmincas években megjelent a lisztmentes, vanília pudinggal töltött krémes.

A 2 alkalmas tanfolyam ára: 54.900,-Ft

A weboldalon feltüntetett árak bruttó árak!

OKTATÁSAINK HELYSZÍNE

Kedves Hallgatóink! 

Új címünk 1094 Budapest, Berzenczey utca 2.

A térképre kattintva már tervezheted is az útvonalat!

Szeretettel várunk új stúdiónkban!

Időpontok és jelentkezés
Utaló fél neve, címe, cég esetén adószám. Átutalásos számlát csak az utaló fél nevére tudunk kiállítani.
Replica tag heuer daytona replica rolex datejust replica