Tanfolyamunkat eddigi résztvevőink hívták életre, hiszen kurzusainkon a gyakorlati tudáson kívül nagyon sok elméleti tudást is átadunk jelentkezőinknek.
Ezen a két alkalmas workshopon megtanítunk benneteket leveles tésztát készíteni. Lesz linzer, élesztős kelt tészta is. Ezekből édes és sós sütik készülnek majd. Elmondjuk mitől levelesedik a tészta a forró sütőben,. A linzer és a kelt tészta egyszerűbb, mégis vannak buktatói, ezekről ls szót ejtünk. Fonunk brióst és kalácsot!
A linzer tészta a cukrászat alapja, édes és sós változatuk elengedhetetlen egy vendégváró vagy ünnepi asztalról. Készítsük el úgy, ahogy dédszüleink, nagyszüleink tanították, és adjuk tovább ezt a hagyományt és tudást gyermekeinknek!
A kelt tészta igazi klasszikus, és a belőle készült édességeket mindenki élvezettel fogyasztja. Gondoljatok csak az aranygaluskára, a túrós táskára, a csodálatos illatú és sokféle ízű kalácsra, briósra, a káposztás lepényre, vagy egy csodás sajtos-juhtúrós- tepertős- burgonyás pogácsára.
Mestercukrászunk Szabó Tibor megmutatja mire kell figyelnetek, hogy tökéletesek legyenek süteményeitek, akár kezdő akár haladó vagy a cukrászat gyakorlásában.
A tanfolyamon megtanuljuk a klasszikus kovász elkészítését, a tészta gyúrásának és nyújtásának technikáit. A formázásnál az alaptésztánk kétféle felhasználását is elsajátítjuk, csavart brióst és csigát készítünk, valamint ötleteket kapunk mesterünktől, hogy a tészta még mi mindenre használható.
A tematika kidolgozása során elsődleges szempont volt, hogy mindenki otthon is elkészíthesse ezeket az ízletes és csodás péksüteményeket.
1.nap
Leveles tészta, linzer tészta: Linzer, Ischler
2.nap
Élesztős tészta: Briós ( kétféle forma: tekert, fonott) kalács,
Leveles tészta: sajtos masni, sajtos rúd, kakaós-fahéjas csiga, túrós táska
TEMATIKA:
1, nap: Leveles tésztához zsiradék kocka készítése, előtészta begyúrása (hűtés, pihentetés)
2, nap: Kovász készítés, kelesztés
Oktatónk: Szabó Tibor mestercukrász. A kurzus időtartama alatt ásványvíz, tea, üdítők, kávé a rendelkezésedre áll. Kötényt, eszközöket biztosítunk, az elkészült édességeket pedig természetesen hazaviheted családodnak.
ÖSSZEFOGLALVA
– Nincs szükség előképzettségre,
– Eszközöket és alapanyagokat is biztosítjuk,
– Minden praktikát és receptet hazavihetsz!
A kurzusra regisztrálni kell, melyet a weboldalon tudsz megtenni. Jelentkezésedet a kért adatok megadásával tudod regisztrálni, a tanfolyam részvételi díjának átutalásával pedig véglegesíteni tudod a jelentkezést, melyre 48 óra áll rendelkezésedre.
Kérjük válassz a szabad időpontok közül, majd vásárold meg a tanfolyamot. A vásárlást követően egy visszaigazoló e-mailt kapsz majd, mely a jelentkezés véglegesítését jelzi.
A kurzusok minimális létszáma 6 fő – ez alatt nem áll módunkban megtartani az oktatást. Ebben az esetben természetesen felvesszük veled a kapcsolatot és egyeztetünk új időpontot.
További információkat az ÁSZF-ben találsz.
Várunk szeretettel!
A weboldalon feltüntetett árak bruttó árak!
Kedves Hallgatóink!
Új címünk 1094 Budapest, Berzenczey utca 2.
A térképre kattintva már tervezheted is az útvonalat!
Szeretettel várunk új stúdiónkban!