Szívesen megtanulnád a csodás ünnepi fonott kalács elkészítésének titkát?
Vagy megtanulnád például a tökéletes hamburger buci elkészítését?
Egyszerűen csak mutassunk technikákat és titkokat a tészta készítés rejtelmeiből?
Akkor várunk szeretettel 2 alkalmas oktatásunkon!
Tanfolyamunkat eddigi résztvevőink hívták életre, hiszen kurzusainkon a gyakorlati tudáson kívül nagyon sok elméleti tudást is adunk tanulóinknak.
És a tészta készítés sok elméleti tudást igényel. Szeretnénk ebben is segítséget nyújtani Nektek!
Rengeteg napot lehetne tartani a tészta készítés oktatásából, de ezen a két napon szeretnénk a legfontosabb alap tudást átadni jelentkezőinknek, akik több részletet szeretnének megtanulni a cukrászat alapjaiból, és családjukban vagy baráti körükben szeretnék megmutatni tészta készítő tudományukat!
A linzer tészta a cukrászat alapja, édes és sós változatuk elengedhetetlen egy vendégváró vagy ünnepi asztalról. Készítsük el úgy, ahogy dédszüleink, nagyszüleink tanították, és adjuk tovább ezt a hagyományt és tudást gyermekeinknek!
Mi ebben próbálunk segíteni, és ezt a filozófiát képviselni!
A kelt tészta igazi klasszikus, és a belőle készült édességeket mindenki élvezettel fogyasztja. Gondoljatok csak az aranygaluskára, a túrós táskára, a csodálatos illatú és sokféle ízű kalácsra, briósra, a káposztás lepényre, vagy egy csodás sajtos-juhtúrós- tepertős- burgonyás pogácsára. Napjainkban pedig a hamburger bucik készítése is közkedvelt téma.
Van aki azt gondolja egyszerű az elkészítésük, más pedig hozzá se mer fogni.
Cukrászunk megmutatja mire kell figyelnetek, hogy tökéletesek legyenek süteményeitek, akár kezdő akár haladó vagy a cukrászat gyakorlásában.
A tanfolyamon megtanuljuk a klasszikus kovász elkészítését, a tészta gyúrásának és nyújtásának technikáit. A formázásnál az alaptésztánk kétféle felhasználását is elsajátítjuk, csavart brióst és csigát készítünk, valamint ötleteket kapunk mesterünktől, hogy a tészta még mi mindenre használható.
A tematika kidolgozása során elsődleges szempont volt, hogy mindenki otthon is elkészíthesse ezeket az ízletes és csodás péksüteményeket.
TEMATIKA:
1.nap
Édes és sós linzer tészta készítése, begyúrása
Sós vendégváró sütemények formázása, magozása, sütése
Linzerek formázása, sütése
Isler készítése, csokoládé kimártása
Vajas leveles tészta készítése, hajtogatása, kakaós és fahéjas csiga készítése
2.nap
Gyúrt élesztős tészták készítése, kovász készítése
Tészták begyúrása, dagasztása, kelesztése
Briós és kalács tészta készítése
A kalács fonásának technikái, formázás
A hamburger buci készítésének titkai és készítése
A jelentkezés az alábbi adatlap kitöltésével és a tanfolyami díj befizetésével történik.
A tanfolyamot elvégző jelentkezőink oklevelet kapnak!
További információk a jelentkezés után!
Kedves Hallgatóink!
Új címünk 1094 Budapest, Berzenczey utca 2.
A térképre kattintva már tervezheted is az útvonalat!
Szeretettel várunk új stúdiónkban!
Cookie | Duration | Description |
---|---|---|
cookielawinfo-checkbox-analytics | 11 months | This cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics". |
cookielawinfo-checkbox-functional | 11 months | The cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional". |
cookielawinfo-checkbox-necessary | 11 months | This cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary". |
cookielawinfo-checkbox-others | 11 months | This cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other. |
cookielawinfo-checkbox-performance | 11 months | This cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance". |
viewed_cookie_policy | 11 months | The cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data. |