Szívesen megtanulnád a csodás ünnepi fonott kalács elkészítésének titkát?
Vagy megtanulnád például a tökéletes hamburger buci elkészítését?
Egyszerűen csak mutassunk technikákat és titkokat a tészta készítés rejtelmeiből?
Akkor várunk szeretettel 2 alkalmas oktatásunkon!
Tanfolyamunkat eddigi résztvevőink hívták életre, hiszen kurzusainkon a gyakorlati tudáson kívül nagyon sok elméleti tudást is átadunk jelentkezőinknek.
Ezen a két alkalmas workshopon megtanítunk benneteket leveles tésztát készíteni. Lesz linzer, égetett és kelt tészta is. Ezekből édes és sós sütik készülnek majd. Elmondjuk mitől levelesedik a tészta a forró sütőben, mi a titka a mindig szép nagyra növő képviselő fánknak. A linzer és a kelt tészta egyszerűbb, mégis vannak buktatói, ezekről is szót ejtünk. Fonunk brióst és kalácsot!
A linzer tészta a cukrászat alapja, édes és sós változatuk elengedhetetlen egy vendégváró vagy ünnepi asztalról. Készítsük el úgy, ahogy dédszüleink, nagyszüleink tanították, és adjuk tovább ezt a hagyományt és tudást gyermekeinknek!
A kelt tészta igazi klasszikus, és a belőle készült édességeket mindenki élvezettel fogyasztja. Gondoljatok csak az aranygaluskára, a túrós táskára, a csodálatos illatú és sokféle ízű kalácsra, briósra, a káposztás lepényre, vagy egy csodás sajtos-juhtúrós- tepertős- burgonyás pogácsára. Napjainkban pedig a hamburger bucik készítése is közkedvelt téma.
Mestercukrászunk Tibor megmutatja mire kell figyelnetek, hogy tökéletesek legyenek süteményeitek, akár kezdő akár haladó vagy a cukrászat gyakorlásában.
A tanfolyamon megtanuljuk a klasszikus kovász elkészítését, a tészta gyúrásának és nyújtásának technikáit. A formázásnál az alaptésztánk kétféle felhasználását is elsajátítjuk, csavart brióst és csigát készítünk, valamint ötleteket kapunk mesterünktől, hogy a tészta még mi mindenre használható.
A tematika kidolgozása során elsődleges szempont volt, hogy mindenki otthon is elkészíthesse ezeket az ízletes és csodás péksüteményeket.
1.nap
Leveles tészta, Linzer tészta: Linzer, Ischler Égetett tészta: képviselő fánk + krém
2.nap
Élesztős tészta:
Briós ( kétféle forma: tekert, fonott) kalács, hamburger buci
Leveles tészta: sajtos masni, sajtos rúd, kakaós-fahéjas csiga
TEMATIKA:
1.alkalom
2.alkalom
Oktatónk: Szabó Tibor mestercukrász
A kurzus időtartama alatt ásványvíz, tea, üdítők, kávé a rendelkezésedre áll.
Kötényt, eszközöket biztosítunk, az elkészült édességeket pedig természetesen hazaviheted családodnak.
Összefoglalva:
A kurzusra regisztrálni kell, melyet a webshopban történő vásárlással tudsz megtenni. Jelentkezésedet a kért adatok megadásával tudod regisztrálni, a tanfolyam részvételi díjának átutalásával pedig véglegesíteni tudod a jelentkezést, melyre 48 óra áll rendelkezésedre.
Kérjük válassz a szabad időpontok közül, majd vásárold meg a tanfolyamot. A vásárlást követően egy visszaigazoló e-mailt kapsz majd, mely a jelentkezés véglegesítését jelzi.
A kurzusok minimális létszáma 6 fő – ez alatt nem áll módunkban megtartani az oktatást. Ebben az esetben természetesen felvesszük veled a kapcsolatot és egyeztetünk új időpontot.
További információkat az ÁSZF-ben találsz. Várunk szeretettel!
Áraink bruttó árak, melyek 27% áfát tartalmaznak
Kedves Hallgatóink!
Új címünk 1094 Budapest, Berzenczey utca 2.
A térképre kattintva már tervezheted is az útvonalat!
Szeretettel várunk új stúdiónkban!