Házi tartósítások workshop

kétféle tematikával választható egy alkalmas workshop
Házi tartósitás workshop I.

Imádod a lekvárokat, de a boltban kaphatók minősége meg sem közelíti a házilag készítettet? 
Szívesen innál olyan üdítőket, amit Te magad csináltál? 
Többször gondoltál már arra, hogy télire saját készítésű finomságokkal tele pakolod a kamrapolcodat, csak eddig nem tudtad hogyan kezdjél hozzá? 

SZÖRP-LEKVÁR-GYÜMÖLCSBEFŐTT


Ha a fentiek közül bármelyikre is IGEN a válasz, akkor jelentkezz kurzusunkra. Nálunk megtanulhatod hogyan készíthetsz otthon – tartósítószerek és adalékanyagok nélkül – is olyan minőségi lekvárokat, szörpöket és befőtteket, amiket akár ajándékba is adhatsz szeretteidnek. Ellátunk tippekkel és konyhai praktikákkal, hogy egyszerűen és gazdaságosan megtölthesd éléskamrádat saját kezűleg. 

TEMATIKA:

  • Elméleti alapok (tartósítási eljárások, alap- és segédanyagok megismerése, a tartósítás higiénia követelményei) 
  • Alapanyagok előkészítése (mosás, hámozás, darabolás stb.) 
  • Üvegek előkészítése (mosás, sterilizálás)
  •  Szörp készítés (gyógynövény ill. gyümölcs alapú) 
  • Gyümölcsbefőtt készítés nedves dunsztolással 
  • Lekvár készítés (főzés, ízesítés, sűrítés) 
  • Az elkészült lekváros és szörpök üvegekbe töltése 

 

Házi tartósitás workshop II.

Chutney (szilva), Ketchup, Chiliszósz (gyümölcs ill. zöldség alapú) 

A Házi tartósítás I. kurzuson megismerkedhettél az alapvető befőzési technikákkal. A haladó worshop-on nemcsak megerősítheted, de tovább is mélyítheted tudásodat. Készítünk házi ketchup-t és eláruljuk, hogy hogyan tudod a legtöbbet kihozni a paradicsomból a zero waste jegyében. 

Megtudhatod hogyan kell egyesíteni az édeset, a sósat, a savanyút és fűszeres ízeket egyetlen üvegben chutney /csatni/ formájában. Végül pedig felforrósítjuk a hangulatot egy kis chiliszósz készítéssel. 

TEMATIKA 2.

  • Paradicsom előkészítése (mosás, hámozás, magozás) 
  • Chutney és a chiliszósz alapanyagainak előkészítése (mosás, hámozás, darabolás stb.) 
  • Üvegek előkészítése (mosás, sterilizálás) 
  • Ketchup készítés (főzés, ízesítés, fűszerezés, pürésítés)
  •  Chiliszósz készítés (főzés, ízesítés, fűszerezés, pürésítés)
  •  Chutney készítés (főzés, ízesítés fűszerezés) 
  • Az elkészült szószok üvegekbe töltése

Oktatásunk alatt korlátlan üdítő és ásványvíz fogyasztás, kávé és forró csokoládé fogyasztása rendelkezésedre áll. A tanfolyam végén oklevéllel és Cukee Shop köténnyel köszöntjük újdonsült vagy haladó „Dekormestereinket”, akik kurzusunkon részt vesznek! A tanfolyamra való jelentkezésnek és elvégzésének nem feltétele az Édesmester 1. tanfolyamon való részvétel! 

A jelentkezés a lenti adatlap kitöltésével, és a tanfolyami díj befizetésével történik.

A részvételi információkat a tanfolyam előtt e-mailben küldjük!

A workshop ára: 29.900,-Ft

A weboldalon feltüntetett árak bruttó árak!

Időpontok és jelentkezés
Utaló fél neve, címe, cég esetén adószám. Átutalásos számlát csak az utaló fél nevére tudunk kiállítani.

OKTATÁSAINK HELYSZÍNE

Kedves Hallgatóink! 

Új címünk 1094 Budapest, Berzenczey utca 2.

A térképre kattintva már tervezheted is az útvonalat!

Szeretettel várunk új stúdiónkban!

Replica tag heuer daytona replica rolex datejust replica