Kalandozások a francia cukrászatban tanfolyam

4 alkalmas képzés
Miért Franciaország a világ egyik cukrász nagyhatalma? Évszázados hagyomány? Kifinomult kidolgozás? Minőségi alapanyagok? Mi lehet a titok?
Francia cukrászat

Talán a mesébe illő környezet, a különleges hangulat?

A válasz egyértelmű: a finomság , a művészeti és innovatív kinézet, és a különleges íz világ. Ezek tették a francia cukrászatot méltán világhíressé és meghatározóvá!

A gasztrokultúra bölcsője Franciaországban van, ezzel valószínűleg nem sokan vitáznának, legalábbis Európában. 

Kell azonban valaki, aki mindezt leghitelesebben  tudja átadni, aki egyedi, aki szívét lelkét beleadva mutatja be mindezt, és kalauzolja tanulóit a francia desszertek világában.

Szerencsénkre Flóra ilyen, hiszen fontosnak tartja, hogy a tudást első kézből Franciaországból szerezze be, ezért rendszeresen jár francia cukrászmesterek oktatásaira és tanfolyamaira élőben Franciaországba, valamint tudását folyamatosan fejleszti az online lehetőségekkel is.

Saját francia stílusú kávézója mellett évek óta foglalkozik a francia desszertek készítésével, melyet saját kis kézműves édesség műhelyében készít, és igazán egyediek saját fejlesztésű ezer féle ízben és méretben készülő mousse tortái.

Miért érdemes eljönnöd?

A végtelennek tűnő francia desszert választékból reméljük meg tudjuk mutatni, hogy a csillogó cukrászdák fényes világa mellett az otthoni sütemények is lehetnek legalább olyan légiesek és elegánsak, mintha a sarki “patisserie”-ből hoznánk. Az alapreceptek elsajátításán túl a különböző ízesítési lehetőségekre is kapnak  ötleteket tanfolyamunk résztvevői.

Hiszünk abban, hogy a színvonalas cukrászat mindenki számára elérhető a kezdő szinttől ( háziasszony, aki a cukrászt szerelmese) egészen a hivatásos cukrászig !

Célunk is az, hogy tanulóinkat végigvigyük ezen az úton, és ki-ki megtalálja a magának megfelelő szintet és tudást.

Négy alkalmas tanfolyamunk során megtanuljuk a franciák egyik alap tésztáját a sablét, kekszeket és csodás díszítő elemeket készítünk.

Elkészítjük a franciák egyik kedvenc édességét a sós karamell krémet, felfedjük a főzésének fortélyait. Készítünk merinque-t (habcsókokat), rengeteg színben, formában és méretben. Megtanuljuk az édes és sós tartok készítését és töltését, valamint díszítési lehetőségeket. Két napot pedig a csodálatos mousse tortákra szánunk. Sütünk, töltünk, krémeket készítünk, roppanos elemeket. Megmutatunk es gyakorolunk különböző textúrákat, az ezekkel való játékot és lehetőségeket. Készítünk gyümölcs inzertet, tejszínes, csokoládé alapú betéteket, roppanós elemeket, vajas piskótát és természetesen a tökéletes mousse-t!

Csak a legjobb és legmagasabb minőségű alapanyagokat használjuk, hiszen a tökéletes francia desszertek egyik titka is ez!

Az elkészült tortákat pedig kifagyasztás után tükörmázazzuk és rengeteg díszítési lehetőséget és praktikát tanítunk meg jelentkezőinknek.

A kurzuson minden receptet odaadunk írásban és olyan kiegészítő receptekkel is ellátunk, amelyeket a kurzus elvégzése után könnyedén el tudsz majd készíteni otthon is. Adunk tippeket a megfelelő alapanyag és eszköz beszerző helyekre is és látni fogsz olyan apró trükköket, amelyek a receptkönyvekben nincsenek leírva, de nagyban megkönnyítik a munkát. A jó hangulat és a tanulás garantált! A kurzus után biztosan te is el tudod készíteni otthon a tanultakat, de ha elakadtál szívesen segítünk!

A 10 legismertebb francia desszert és rövid történetük!

Várunk szeretettel akár pároddal, barátnőddel, hiszen egy igazi minőségi élményt szereztek magatoknak, miközben csodás desszerteket készítettek és visztek haza szeretteiteknek!

Oktatásunkon minden szükséges eszköz rendelkezésre áll, üdítő és kávé fogyasztása, valamint az elkészült desszertek csomagolását és elvitelét a részvételi díj tartalmazza!

A 4 alkalmas tanfolyam ára: 119.900,-Ft

Időpontok és jelentkezés
Utaló fél neve, címe, cég esetén adószám. Átutalásos számlát csak az utaló fél nevére tudunk kiállítani.