Oktatási Filozófiánk

Hobbicukrász tanfolyamaink és oktatásaink filozófiája:
Hiszünk abban, hogy a sütés, a sütemény készítés és torta díszítés, a desszert készítés kihívásai igazán egy kreatív és alkotó tevékenységet takarnak, mely szórakoztat, kikapcsol, összehoz és valódi élményt nyújt! Hobbicukrász tanfolyamaink és kurzusaink tükrözik ezen filozófiánkat, mely rávilágít arra, hogy a cukrászat, és az ehhez kapcsolódó design és határtalan kreativitás már nem misztikum, hanem egyre nagyobb jelentőséggel bír napjainkban, a cukrászat jelenleg az igényes, változatos és egyedi küllem és szakmai megoldás bemutatására szolgál. Valósítsd meg Önmagad!
Hobbicukrász tanfolyamok és képzések a Cukee Shop kínálatában:
Amennyiben Téged is érdekel a cukrászat, a sütemény és tortakészítés és díszítés, akkor jó helyen jársz! Családias hangulatú kurzusainkon megtanulhatsz mindent mestercukrász előadóinktól az édességek világából. Hobbicukrász tanfolyamaink célja az, hogy képzéseinkkel egy igazi kis közösséget építsünk fel a nálunk tanuló hobbicukrászokból, akik leginkább maguknak és családjuknak szeretnék megmutatni a nálunk tanult praktikákat és fortélyokat, megszerzett tudásukat pedig otthon is tudják kamatoztatni szeretteik vagy akár barátaik örömére.
Miben lesz részed a hobbicukrász tanfolyamainkon, amennyiben velünk tartasz:
Szeretettel várjuk a tanulni vágyó hobbicukrászokat, háziasszonyokat, cukrászokat, a cukrászat szerelmeseit tematikus gyakorlati kurzusainkra és hobbicukrász tanfolyamainkra! Tanulj mestercukrászainktól, és kapcsolódj ki nálunk!
Érdeklődően és szívesen jönnek hozzánk azok is, akik cukrász iskolát végeztek, mert nálunk olyan plusz tudást kapnak, melyek sok esetben a cukrászok féltett titkait jelentik, vagy csak sok gyakorlattal és idővel szerezhetőek meg.
Oktatásaink a Felnőttképzési rendszerbe bejelentett képzések. A tematikus tanfolyamok és kurzusok elvégzése után hivatalos Tanúsítványt állítunk ki részvevőinknek, amely a felnőttképzésről szóló törvény által előírt, a felnőttképzési államigazgatási szerv által felügyelt adatszolgáltatási rendszerből hivatalosan kiállított dokumentum. A Tanúsítvány munkakör betöltésére nem, tevékenység folytatására jogszabályban meghatározott esetben jogosít.
Hobbicukrász tanfolyamaink lényege:
Legyél családod, barátaid cukrásza, és tanuld meg nálunk mindezt mestercukrászainktól! Tanulj a profiktól, és legyél magad is igazán Profi!
Rád figyelünk, hogy mindent megtanulj és gyakorolj nálunk hobbicukrász tanfolyamainkon! Folyamatosan fejlesztjük képzéseink tematikáit, így mindig új dolgokat tanulhatsz nálunk.
Várunk szeretettel, hiszen nálunk….
Az Édes Álmok valóra válnak!
Oktatói gárdánk
Több mint 30 éve vagyok a cukrász pályán, mely alatt magam is végig jártam a ranglétrát, hiszen a 90-es években még igen nagy respektje volt a cukrász szakmának, mára pedig aranykoszorús mestercukrászként vezetem saját cukrászdámat fiammal, foglakozom tanuló képzéssel és oktatással.
Örömmel ismerkedtem meg év elején a Cukee Shop vállalkozással, mivel itt olyan nagyszerű lehetőség nyílt számomra is, amikor tanulni, fejlődni vágyó háziasszonyok, fiatalok, magánemberek és a szakmában lévő tanulóknak is átadhatom azt a tudást és sok fortélyt a különböző tematikájú tanfolyamok keretein belül, amellyel sok-sok év tapasztalatai alapján rendelkezem.
Bátran állíthatom, hogy nagy sikerrel és egyre több és visszatérő jelentkezővel tartjuk oktatásainkat. Azon szakemberek közé tartozom, aki a kis trükköket is szívesen átadja tanítványainak, a tanfolyamainkon résztvevők nagy örömére.

Frank György
Aranykoszorús mestercukrász, a Mr.Muki Cukrászda tulajdonosa

Farkas Vilmos
Cukrászmester
Farkas Vilmos cukrászmester neve 2011-ben vált ismertté, amikor ő készítette Magyarországon az ország tortáját. Vilmos messze földön híres figurális tortáiról, melyek készítését mára tökélyre fejlesztette.
Szívből köszönjük, hogy oktató cukrászaink között tisztelhetjük!
Bemutatkozása, az Ő őszinte soraival:
Nevem Farkas Vilmos.
Végzettségem szerint Pék és cukrász vagyok. Szakmáim mindkét területén mozogtam az elmúlt 30 évben. Bár igazából 8 éves korom óta gyakorlom. Édesanyám volt az első „mesterem”. Folyamatosan ott lábatlankodtam mellette a konyhában, amikor sütiket készített a családnak. 10 évesen készítettem az első Somlóimat. 12 évesen bejglit sütöttem. Ezeket csak a magam szórakoztatására tettem, és persze azért mert nagyon szerettem az édességet. A mellettünk lévő Csermák cukrászdába hordtam a zsebpénzemet. A kedvenceim a kis marcipán figurák voltak. Azt hiszem esélyem sem volt más szakmát választani. Amikor az általános iskolában eljött a pályaválasztás ideje, fogalmam sem volt, hogy mit kezdjek magammal. Emlékszem már mindenki leadta az osztályban a jelenetezéseit, én pedig csak törtem a fejem. Sütöttem otthon a paprikás kifliket és azon gondolkodtam, hogy milyen szakmát csinálnék szívesen. Azóta is csak sütöm a sütiket és gondolkodom…
Burjàn Bogi vagyok 29 éves. 2014-ben szereztem cukrász végzettséget, de az alkotás imádata régebbre, az iskolás éveim kezdetéig nyúlik vissza. A dekorálás, apró elemek elkészítése az egyik legjobb időtöltés számomra, nagyon szerencsésnek tartom magam, mert a hobbim válhatott a munkámmá. Ami mások számára „pepecs”, aprólékos munkának tűnik, az számomra a legizgalmasabb folyamat, valódi és részletgazdag alkotói tevékenység.
Az út, amin eddig eljutottam, nem volt mindig a legegyszerűbb vagy a legrövidebb. Nagyon sok gyakorlás és tanulóként elvégzett munka van mögöttem.
A 2018-as év nagy fordulatot jelentett számomra, hiszen ekkor találtunk egymásra a Cukee Shop-al, aminek köszönhetően ma már Cukorviràg készítő és Torta készítő kurzusokat is tartok, ami mindig is nagy vágyam volt. Szeretek emberek között lenni és emberekkel foglalkozni, átadni az érdeklődőknek a tudásom legjavát.
Ezt kínáljuk jelentkezőinknek!

Burján Bogi
Cukorvirág készítő mester, torta designer

Révész Ildikó
Mestercukrász,
az Ildi & Co. marcipánmanufaktúra tulajdonosa
A szakmába 16 évesen csöppentem bele nevelőapám által, aki annak idején nagyon híres cukrászdát vezetett óbudán. Később letettem a mester vizsgát, majd amikor a Jégbüfébe kerültem, több versenyen is részt vettem, ahol több díj mellett elnyertem a mestercukrász címet is.
A marcipánnal igazából Szabó Károly révén ismerkedtem meg, akinek Puchbergben híres cukrászdája és marcipán múzeuma is volt. A 90-es években több munkám is látható volt a múzeumban. Tőle tanultam a marcipánozás fortélyait, amit a mai napig is alkalmazok most már a saját vállalkozásomban.
Egyedi marcipánok elkészítése mellett ellátok olyan híres cukrászdákat is mint a Daubner cukrászda vagy a Sommer cukrászda. Műveimet már szállították Amerikába és más országokba is, és sok híres embert kellett megformáznom Demjén Ferenctől kezdve Elvis Presley-in át Edvin Martonig.
Életem során sok gyerekkel és felnőttel is megismertettem és megszerettettem a marcipánkészítést. Oktattam különböző helyeken.
A Cukee Shop 2019-ben talált rám, hogy új tanfolyamot indítanának, ahol a marcipán figura készítéssel ismertethetném meg a tanfolyamra jelentkezőket. Izgalmas kihívás számomra, hogy a tanfolyam alatt olyan munkák készüljenek, amiket nem csak elrakni vagy megenni, hanem alapként tudnak később alkalmazni otthon vagy vizsgamunkájukban, és aminek alapján más figurákat is készíthetnek.
Célom a tudásom átadása, akár gyereknek, hogy megszeresse a kézi munka örömét, akár felnőttnek, hogy előjöjjön a tehetség, akár cukrásznak, hogy a szakmának ez a területe is érvényre tudjon jutni.
Jelenleg a Continental Hotel Budapest vezető cukrásza vagyok.

Linka Péter
Cukrász
Continental Hotel Budapest

Vizi Katalin
Cukrász
a Cukrász utca tulajdonosa
39 éves vagyok és 4 éve sütöttem az első tortámat, amikor nem ízlett sok helyen kapható sütemény, majd megtetszett a cukrászat és autodidakta módon kezdtem el magamat képezni. Rengeteg workshopon jártam, majd úgy döntöttem 2 évvel ezelőtt, hogy elvégzem a cukrász képzést, ami 2 gyerek, család és munka mellett kihívás volt, tekintve, hogy csak online óráink voltak a pandémia miatt. Rajongok a francia cukrászatért és a letisztult, egyszerű formákért, pasztellszínekért
Kamaszkorom óta imádok mindent, ami francia, de különösen igaz ez a gasztronómiára. Öt évvel ezelőtt egy hitelen gondolattól vezérelve az álmaimat követve nyitottam egy franciás hangulatú kávézót, ahol már az első karácsonykor elkezdtünk karácsonyi édességeket készíteni. Sós karamellkrém, házi narancs lekvár, kekszek, habcsókok voltak a kínálatban. Később ez olyan népszerű lett, hogy a szomszédos házban nyitottam egy kis kézműves édesség műhelyt és kiegészült a kínálat sós karamell cukorkával, pate de fruit-vel, kézműves pillecukorral és sablé kekszekkel. Mivel az édességek alapvetően az ünnepek, a karácsony, Valentin-nap, Húsvét és Anyák napja körül örvendtek nagy sikernek, elkezdtem autodidakta módon mousse tortákkal is kísérletezni. Így kb. 1 éves kísérletezés után születtek meg a mostani mousse tortáim. 2022 tavaszától a Michelin csillagos Babel étteremben dolgozom cukrászként. Remélem, hogy tudok nektek néhány recepttel, apró trükkökkel és sok-sok lelkesedéssel segíteni a francia desszertek világában!

Tóth Flóra Emese
Cukrász Les Cadeaux de Flore

Szilárd Nikolett
Cukrász,
a Cukee Shop megálmodója és alapítója
Jómagam vendéglátós családból származom, szüleim mindketten a gasztronómiában tevékenykedtek aktív éveikben. Gyermekkorom óta ebben a világban nőttem fel, így sok minden ragadt rám már ezekben az években is. Mindig érdekelt a sütés, a sütemény készítés, imádtam a szüleim mellett állni a konyhában amikor sütöttek-főztek, lestem minden mozdulatukat. Végül családi összejövetelekre, ünnepekre, születésnapokra én készítettem az édességeket és tortákat, szívvel és lélekkel. Igaz majd 20 éve a szórakoztató és szerencsejáték iparban dolgozom, de nagyon sokszor tették fel számomra azt a kérdést rokonaim és barátaim, miért is nem végzek el egy szakirányú cukrász iskolát vagy egy sütő tanfolyamot? Sokszor viccesen megjegyezték, bátran nyithatnék egy kis „Sütiműhelyt”, mert édességeim megállnák a helyüket a nagyérdemű előtt is! És igen…Miért is ne? Miért is ne csinálhatnék és szervezhetnék én sütő tanfolyamot? Miért ne adhatnánk át a sütemény készítés titkait és fortélyait másoknak? 2018-ban úgy döntöttem sosem késő, így elkezdtem a cukrász iskolát és újra az iskolapadba ültem. Ebben nagy szerepet játszott üzleti vállalkozásunk tervezése, ami leginkább arra ösztönzött, hogy saját vállalkozásunk működtetése mellett a tortakészítési tudásomat is szakmai szintre emeljem. A sütő tanfolyamból végül egy hobbicukrászokat képző rendszer lett, melyben a sütemény és torta készítés és díszítés fortélyait tanítjuk jelentkezőinknek. Rengeteg inspirációt merítettem a tanfolyamainkon megismert mestercukrász előadóinktól, a szakma iránt tanúsított alázatuk és tudásuk szintén egyre jobban inspirált a cukrász bizonyítvány és végzettség megszerzésére. 2018-ban párommal életre hívtuk a Cukee Shop vállalkozásomat, pontosan azért, hogy a hozzám hasonló háziasszonyok és a cukrászat szerelmesei megtanulhassák a szakma profi mestereitől a torta készítés, díszítés, design minden részletét, és gyakorolhassák is családias, szinte baráti hangulatban.
Legyen jelmondatunk egy cél: „Az édes álmok valóra válnak!
Köszönjük, hogy ellátogattál oldalunkra!
Szilárd Nikolett cukrász, alapító és ügyvezető, szakmai vezető
Perlaki Attila értékesítés, koordinátor, tanfolyamok, csapatépítők, rendezvények szervezése