MACARON KÉSZÍTŐ WORKSHOP

Macaron készítő workshop

(4 órás workshop)

Previous slide
Next slide

Macaront készíteni valóban annyira bonyolult, ahogyan azt olyan sokan gondolják? 

Vajon az enyém nem fog szétfolyni és formátlanra sikeredni?

Ki merjem próbálni a sütését a családnak? 

Ezeket a kérdéseket feltetted már magadnak, vagy akár már ki is próbáltad az internet és a könyvek alapján elkészíteni őket?

Amennyiben igen, várunk Macaron készítő oktatásunkra szeretettel!

A kurzuson megmutatjuk Neked a tökéletes macaron készítésének titkát!
Igaz, hogy a változatos színekben pompázó finomság elkészítése nagyfokú precizitást és türelmet igényel, de ha betartjuk az alapszabályokat, a macaronunk pontosan olyan lesz, amilyennek lennie kell: kívül roppanós, belül lágy és puha.

Több fajta, különleges tölteléket készítetünk majd együtt, amelyekkel megtöltjük ezeket a kis csodás édességeket. Megmutatjuk azokat a mozdulatokat, melyeket oktatónk több ezer macaron elkészítése alatt elsajátított, és amelyeket be kell tartanod ahhoz, hogy tökéletes állagú finomságokat alkoss otthon is!  A macaronok színt és vidámságot visznek a mindennapokba, csodás és változatos ízük igazi boldogsággal tölti el azt, aki csinálja és aki megkóstolja! Ismerd meg nálunk a francia aprósütemény titkát! 

Mi is az a Macaron? Mi ez a különleges desszert?

A macaron  tojásfehérje, porcukor, kristálycukor, mandulaliszt vagy őrölt mandula és ételszínezék felhasználásával készülő édes légies sütemény. A két korong közé többségében egy finom krém kerül , mely általában a ganache,  melyből  rengeteg íz kombináció létezik, ahogyan szín is. Velence környékén kezdett kialakulni a 14–15. században. Neve az olasz maccarone vagy maccherone szóból ered, később Franciaországban vált ismertté, és mára az egyik legjellegzetesebb francia cukrásztermék lett.

Az igazán profik a színeket a töltelék ízével párosítják össze, így az érzékelési és ízlelési hatás összhangja csodás élményt tud nyújtani. 

Természetesen ehhez is adunk ötleteket a kurzus során!

A macaron elkészítése nem bonyolult, de tényleg nagy gyakorlatot és figyelmet igényel. Ezen a kurzuson megmutatjuk neked a legapróbb fortélyokat, hogy házilag is el tudd készíteni ezt a csodás és játékos desszertet, melyhez kizárólag minőségi alapanyagokat használunk. 

 MITŐL OLYAN KÜLÖNLEGES EZ A SÜTEMÉNY?

 Attól, hogy nehéz elkészíteni, amennyiben nincs a megfelelő tudás a birtokunkban. Ez a kis csinos  desszert bizony sokakkal kifog, ettől máris nő az értéke, főleg akkor, ha otthoni körülmények között készítjük el. Rengeteg ízben és színben süthetjük, ezért tulajdonképpen megunhatatlan! Népszerűsége a törékeny külseje és változatos ízei miatt egyre csak nő. Remek ajándék egy szép dobozban bármilyen alkalomra. Díszíteni is rengeteg kreatív módon lehet, aki szeret alkotni teljesen egyedi macaronokat készíthet.

KINEK AJÁNLJUK A MACARON WORKSHOPOT?

  • Ha igazi macaron rajongó vagy, és már többször próbálkoztál a sütéssel, de hol sikerül a macaron, hol nem. 
  • Ha már alaposan körbejártad a macaron sütés témáját, mindent megnéztél az interneten, mindent elolvastál, de attól félsz, hogy ha mégis megpróbálkoznál a macaron sütéssel, kudarc lenne a vége. 
  • Ha a gyermeked vagy a párod imádja a macaront, és az ő kedvéért szeretnél megtanulni macaront készíteni.
  • Amennyiben kreatívkodni szeretnél, egyedi édességeket készíteni ajándékba, ünnepi alkalmakra, vagy csak büszkélkedni szeretnél tudásoddal, mely nem mindenkinek van meg
  • Vagy csak egyszerűen jól szeretnéd érezni magad egy 4 órás kurzuson, mely után otthon is magabiztosan tudod készíteni ezeket az édes kis édességeket. 

      TEMATIKA

      • Macaron alaprecept bemutatása
      • Macaron készítése ( anyagszükségletet,receptet megkapod természetesen )
      • Sütés, száradás
      • Kétféle töltelék elkészítése 
      • Macaronok töltése, díszítése, kóstolása, csomagolás
      • Fejenként kb. 10-12 macaron készül
      • Kérdések megválaszolása

      Oktatásunk alatt korlátlan üdítő és ásványvíz fogyasztás, kávé és forró csokoládé fogyasztása rendelkezésedre áll. 

      A kurzus végén minden résztvevőnk oklevelet kap!

      A jelentkezés a lenti adatlap kitöltésével, és a tanfolyami díj befizetésével történik.

      További információk a jelentkezés után!

      Sok szeretettel várjuk a tanulni vágyó hobbicukrászokat, cukrászokat, háziasszonyokat, és a saját készítésű kézműves édességek kedvelőit!

      A workshop ára: 29.900,-Ft

      Áraink bruttó árak, melyek 27% áfát tartalmaznak

      OKTATÁSAINK HELYSZÍNE

      Kedves Hallgatóink! 

      Új címünk 1094 Budapest, Berzenczey utca 2.

      A térképre kattintva már tervezheted is az útvonalat!

      Szeretettel várunk új stúdiónkban!

      Időpontok és jelentkezés
      Áraink bruttó árak, melyek 27% áfát tartalmaznak
      Utaló fél neve, címe, cég esetén adószám. Átutalásos számlát csak az utaló fél nevére tudunk kiállítani.