Égetett tésztás desszertek workshop

IMG_8835

Ezen az egynapos workshopon az égetett tészták elkészítését tanuljuk meg. A Choux desszertek mellett a klasszikus Eclair fánkot is készítünk melyet megtöltünk könnyű, finoman lágy krémekkel.

A choux (ejtsd: shoo) egy klasszikus francia égetett tészta, amelyet gyakran használnak édességek készítéséhez. A kurzuson az égetett tészta elkészítése során vízben, vajban, lisztben és tojásban gazdag tésztát készítünk, majd azokat megsütjük. Az eredmény egy könnyű, légies tészta lesz, amely belsejében üreges és külső rétege ropogós. A choux-ra jellemző, hogy nem tartalmaz élesztőt, helyette a tojásoknak köszönhetően alakul ki a tészta állaga.

Összességében a kurzus során olyan ismereteket fogunk átadni, amelyek segítségével otthon is könnyedén elkészítheted ezeket a finom péksüteményeket. Minden alapanyagot biztosítunk, kurzus garantáltan nagy élmény lesz, és biztosak vagyunk benne, hogy elnyeri majd a tetszésedet! 

Amire számíthatsz ezen a workshopon...

 

A workshopon Choux, Eclair mellett a desszertek királynőjét, Paris Brest desszertet is készítünk, különböző főzött alapú krémekkel töltjük, majd fantáziánk és hangulatunk szerint díszítjük őket. A workshopon nagy hangsúlyt kap a desszertek dekorálása, díszítése, amelyhez többféle technikát alkalmazunk majd.

Természetesen a munkátok gyümölcsét mind egy szálig hazavihetitek.

Készítünk még hagyományos Képviselő fánkot, valamint az olaszok közkedvelt desszertjét a Proffiterolt.

A sós vonalat is becsempészve a workshopba, készítünk még apró snidlinges sajtkrémes fánkocskákat is. 

Amennyiben az időnkbe belefér, megmutatjuk a spanyolok közkedvelt és immáron itthon is népszerű desszertjének a Churros-nak készítését.

Közben kóstolunk, tanulunk és a család sem marad desszert nélkül ezen a napon az biztos.

Workshopunkon mestercukrászunk Tibor vezetésével a következőket készítjük gyakorlatban, a sok elméleti tudás mellett:

  • Choux égetett tészta 
  • Paris Brest mogyorós belga tejcsokis praliné krémmel töltve
  • Ecklair fánk, Képviselő fánk
  • Snidlinges-sajtkrémes fánkocska
  • Csokoládés profitterol vaníliaöntettel, vaniliás csokiöntettel
  • Churros
  • Krémek, öntetek 

Tematika

  • Égetett tészta készítés, elméleti és gyakorlati oktatás
  • Különböző típusú, méretekre és formákra nyomott tészták kisütése
  • Édes és sós töltelékek készítésének elsajátítása
  • Betöltés, habzsák technikák gyakorlása
  • Felületi díszÍtés

A kurzus időtartama alatt ásványvíz, tea, üdítők, kávé a rendelkezésedre áll. Kötényt, eszközöket biztosítunk, az elkészült édességeket pedig természetesen hazaviheted családodnak.

Összefoglalva:

  • Nincs szükség előképzettségre
  • Nem kell magaddal hozz semmit
  • Eszközöket és alapanyagokat is biztosítjuk
  • Minden praktikát és receptet hazavihetsz!

A kurzusra regisztrálni kell, melyet a webshopban történő vásárlással tudsz megtenni. Jelentkezésedet a kért adatok megadásával tudod regisztrálni, a tanfolyam részvételi díjának átutalásával pedig véglegesíteni tudod a jelentkezést, melyre 48 óra áll rendelkezésedre. Kérjük válassz a szabad időpontok közül, majd vásárold meg a tanfolyamot. A vásárlást követően egy visszaigazoló e-mailt kapsz majd, mely a jelentkezés véglegesítését jelzi. 

A kurzusok minimális létszáma 6 fő – ez alatt nem áll módunkban megtartani az oktatást. Ebben az esetben természetesen felvesszük veled a kapcsolatot és egyeztetünk új időpontot.

További információkat az ÁSZF-ben találsz. Várunk szeretettel!

A workshop ára: 29.900,-Ft

Áraink bruttó árak, melyek 27% áfát tartalmaznak

Időpontok és jelentkezés
Áraink bruttó árak, melyek 27% áfát tartalmaznak
Utaló fél neve, címe, cég esetén adószám. Átutalásos számlát csak az utaló fél nevére tudunk kiállítani.

OKTATÁSAINK HELYSZÍNE

Kedves Hallgatóink! 

Új címünk 1094 Budapest, Berzenczey utca 2.

A térképre kattintva már tervezheted is az útvonalat!

Szeretettel várunk új stúdiónkban!