Vajas tészták és házi krémesek tanfolyam

2 alkalmas képzés
Mi számít hagyományos krémesnek? Melyik az eredeti recept? Hogyan tudjuk a legfinomabb vajas leveles tésztát elkészíteni? Hogyan készül a tökéletes croissant?
IMG_6426

Ezekre a kérdésekre próbálunk választ adni 2 alkalmas tanfolyamunkon! Ha imádod a lágy, könnyed és roppanós süteményeket, akkor itt a helyed! A frissen sült péksütemény illata mindig otthonos érzéssel párosul, ahogy a roppanós vajas tészta gőze keveredik a forró fahéjjal, almával vagy a többi csodás összetevővel.
A tökéletes leveles tészta vajjal készül, sok vajjal, emiatt ez határozza meg az ízét és illatát is. Titka az alaptészta, ami egy kelt tészta, ebbe csomagolunk be a vajat, sok vajat és ezt hajtogatjuk, pihentetjük, hajtogatjuk, pihentetjük. A tésztába bármit tehetünk. Lehet édes és sós is, gyümölcsös, zöldséges, húsos vagy halas. Csak a saját fantáziánk szabhat határt.

A vajas tészta felhasználási területe szinte végtelen. Ezen a két napon ebből fogunk szemezgetni. Az alapoktól készítjük el a tésztánkat és ebből fogjuk elkészíteni a legkülönfélébb édes és sós süteményeket, amelyek igazi kuriózumok. Megtanuljuk a tökéletes leveles vajas tészta elkészítését, valamint a krémeshez való krémlapok elkészítését, a házi krémet, amiből nagyon finom házi franciakrémest fogunk készíteni, 10 szeletes kerek tortaformában. Az elkészült süteményeket természetesen mindenki hazaviheti szeretteinek és családjának.

Miért érdemes eljönnöd?

Többféle módja létezik a vajas tészták begyúrásának. A technikák különbözőek, a cél viszont közös: a minél több rétegű vajtól illatozó, magasra felpufisodó, harapásra roppanó tészta. Az otthon elkészült vajas tészta nem összehasonlítható a vásárolt tésztával! 

Összességében a kurzus során olyan ismereteket fogunk átadni, amelyek segítségével otthon is könnyedén elkészítheted ezeket a finom péksüteményeket. Minden alapanyagot biztosítunk, és a kurzus során lehetőséged lesz a saját édes és sós süteményeid elkészítésére. A kurzus garantáltan nagy élmény és nagyon hasznos időtöltés lesz, és biztosak vagyunk benne, hogy elnyeri majd a tetszésedet!

Workshopunkon cukrászmesterünk Vilmos vezetésével a következőket készítjük gyakorlatban, a sok elméleti tudás mellett:

  • Vajas leveles alap tészta elkészítése 
  • Sajtos masni, sajtos roló, négymagos rúd, 
  • Croissant ( sima és töltött )
  • Pálmalevél ( palmier) , szerelmes levél
  • Húsos, káposztás hasé, édes és sós burek
  • Mille Feuille
  • Házi franciakrémes torta
  • Krémek, öntetek 
    Oktató: Farkas Vilmos cukrászmester

A kurzus időtartama alatt ásványvíz, tea, üdítők, kávé a rendelkezésedre áll. Kötényt, eszközöket biztosítunk, az elkészült édességeket pedig természetesen hazaviheted családodnak.

Összefoglalva:

  • Nincs szükség előképzettségre,
  • Nem kell magaddal hozz semmit,
  • Eszközöket és alapanyagokat is biztosítjuk,
  • Minden praktikát és receptet hazavihetsz!

A kurzusra regisztrálni kell, melyet a webshopban történő vásárlással tudsz megtenni. Jelentkezésedet a kért adatok megadásával tudod regisztrálni, a tanfolyam részvételi díjának átutalásával pedig véglegesíteni tudod a jelentkezést, melyre 48 óra áll rendelkezésedre.

Kérjük válassz a szabad időpontok közül, majd vásárold meg a tanfolyamot. A vásárlást követően egy visszaigazoló e-mailt kapsz majd, mely a jelentkezés véglegesítését jelzi. 

A kurzusok minimális létszáma 6 fő – ez alatt nem áll módunkban megtartani az oktatást. Ebben az esetben természetesen felvesszük veled a kapcsolatot és egyeztetünk új időpontot.

További információkat az ÁSZF-ben találsz. Várunk szeretettel!

A krémes története: 


A krémes legkorábbi fellelhetősége 1651-ig nyúlik vissza, ekkor jelent meg az első receptje, melyet François Pierre de La Varenne, Chalon-sur-Saône kormányzójának szakácsa írt meg A francia szakács című könyvében. Ezt aztán „a szakácsok királya, a királyok szakácsa” Marie-Antoine Careme, Talleyrand herceg konyhamestere tökéletesített a XIX. század elején. Hazai vonatkozásban a XVI. század végén a Szakácstudomány c. kiadványban
találhatjuk az első említést róla. Itt még a tésztához adtak egy tojást, és epret vágtak
a töltelékkrémbe. Az általunk ismert krémes ősét Czifra István 1840-ben megjelent könyvében találhatjuk vaníliás pástétomként.
Ő még nyers, vajas tésztára rakta a lisztes krémet, majd a tetejére is tett egy tésztaréteget, végül sütőben megsütötte a sütit. A vaníliás krémet természetesen Dobos C. József a francia konyha magyar nagykövete, a Magyar-franczia szakácskönyv megalkotója tökéletesítette, sok süteményébe felhasználta, fánkot is töltött vele. A krémes a századfordulótól egyre több süteményes könyvben jelent meg, de a receptje mindig más volt, ahogy most is, minden cukrászdában és háztartásonként is különbözően készítik. A legnagyobb különbségek a krém összetételében vannak, a századfordulón világot látott a könnyedebb, tojásfehérjehabbal dúsított változat is. Aztán a harmincas években megjelent a lisztmentes, vanília pudinggal töltött krémes.

A 2 alkalmas tanfolyam ára: 54.900,-Ft

Áraink bruttó árak, melyek 27% áfát tartalmaznak

OKTATÁSAINK HELYSZÍNE

Kedves Hallgatóink! 

Új címünk 1094 Budapest, Berzenczey utca 2.

A térképre kattintva már tervezheted is az útvonalat!

Szeretettel várunk új stúdiónkban!

Időpontok és jelentkezés
Áraink bruttó árak, melyek 27% áfát tartalmaznak
Utaló fél neve, címe, cég esetén adószám. Átutalásos számlát csak az utaló fél nevére tudunk kiállítani.