KALANDOZÁSOK A FRANCIA CUKRÁSZATBAN TEMATIKA

Tart-ok, Mousse-ok

kalandozások a francia cukrászatban tematika

Egyszerű, otthon bárki számára elkészíthető, különleges eszközöket, alapanyagokat nem igénylő, mégis nagyon finom és különleges francia édességek, amelyek nem tartalmaznak tartósítószereket, mesterséges színezéket és semmi olyan hozzáadott adalékot, amit a bolti társaik viszont igen. Így nyugodt szívvel fogyaszthatjátok ti is és készíthetitek el otthon akár a gyerekeknek. 

1 Nap: Francia édességek

Egyszerű, otthon bárki számára elkészíthető, különleges eszközöket, alapanyagokat nem igénylő, mégis nagyon finom és különleges francia édességek, amelyek nem tartalmaznak tartósítószereket, mesterséges színezéket és semmi olyan hozzáadott adalékot, amit a bolti társaik viszont igen. Így nyugodt szívvel fogyaszthatjátok ti is és készíthetitek el otthon akár a gyerekeknek. 

Ezen a napon megtanuljuk a franciák egyik alap tésztáját, a sablét, amellyel a magyar linzer tésztához képest egy sokkal vajasabb és ezáltal isteni textúrájú kekszet kapunk, amelyet rengeteg féleképpen ízesíthetünk. Ebből a keksz receptből Silplat lapok segítségével csodás díszítő elemeket is készíthetünk. 

Elkészítjük a franciák egyik kedvenc édességét a sós karamell krémet is, amely egyetlen francia cukrászat polcáról sem hiányozhat. Kanalazhatod kiskanállal, mint a nutellát, vagy elhasználhatod süteményekhez, palacsintára csorgathatod, kekszet mártogathatsz bele, csinos üvegcsébe töltve pedig ajándéknak sem utolsó!

Készítünk habcsókokat is, kicsiket, nagyokat, sima csővel, csillagcsővel, habkarika formában, bekeverjük, színezzük, sütjük. Csak úgy megenni is finom, de számtalan torta dekorációhoz is praktikusan felhasználható, hiszen előre nagy adag bekészíthető és sokáig finom marad. 

2. Nap: Tartok

A francia desszert kultúra kapcsán 3 dolog jut mindenki eszébe, az isteni leveles tészták, a könnyű mousse-ok és a gyönyörű tartok! Ezen a napon 3 édes és egy sós tartot fogunk elkészíteni. Megtanulunk egy alap tart tészta receptet, bekeverjük, nyújtjuk, formázzuk, sütjük. Készítünk kakaós tart tésztát is és különböző tart töltelékeket, valamint kipróbáljuk a különböző tart díszítési lehetőségeket.

IMG_0944

3. Nap: Mousse torta 

A mousse torták lényege a sokféle textúra és íz találkozása. Piskóta réteg, ropogós, krémes réteg, ganache, mousse…A hat réteg megannyi íz és állagbéli variációt tesz lehetővé! Ezen a kurzuson megtanulhatod a gyümölcs inzert elkészítését, a különböző tejszínes, csokoládé alapú betéteket, készítünk ropogós elemet, vajas piskótát és természetesen mousse-t is, majd ezekből összeállítjuk a kész mousse tortát, amelynek 12 óra fagyasztásra van szüksége, így másnap fejezzük be, öntjük le tükörmázzal és dekoráljuk.

4. Nap: Mousse torta 

A mousse torták sajátossága, hogy miután a formába öntjük őket 10-12 órát kell a mélyhűtőben kifagyasztani, így tudjuk szépen kivenni őket a formából. Tehát a második mousse napon elkészítjük a tükörmázat és megtanuljuk a tükörmázzal való bevonást, majd különböző mousse díszítési technikákat tanulunk és mindenki a saját ízlése szerint dekorálhatja a mousse tortáját, amelyet a 2 napos kurzus után haza is vihet.

A kurzuson minden receptet odaadunk írásban és olyan kiegészítő receptekkel is ellátunk, amelyeket a kurzus elvégzése után könnyedén el tudsz majd készíteni otthon is. Adunk tippeket a megfelelő alapanyag és eszköz beszerző helyekre is és látni fogsz olyan apró trükköket, amelyek a receptkönyvekben nincsenek leírva, de nagyban megkönnyítik a munkát. A jó hangulat és a tanulás garantált! A kurzus után biztosan te is el tudod készíteni otthon a tanultakat, de ha elakadtál szívesen segítünk!

A Szolgáltató fenntartja a jogot arra, hogy a tanfolyamok  előre meghirdetett tematikáját módosítsa. A tematika módosítása az oktató privilégiuma, de lehetőség szerint minden megjelölt téma oktatásra kerül,  az viszont előfordulhat, hogy egy másik oktatási alkalommal (tanfolyam esetén).