édesmester tanfolyam tematika
Első foglalkozás
HABZSÁKOS DÍSZÍTÉSEK ÉS TECHNIKÁK A GYAKORLATBAN (20 CM-ES PISKÓTA TORTA TÖLTÉSE ÉS DÍSZÍTÉSE)
- Résztvevők bemutatkozása
- Érdeklődési körök, korábban felmerülő problémák, nehézségek (Kérdezz bátran a Mestercukrásztól! )
- A tanfolyam felépítésének ismertetése
- Alapanyagok, eszközök bemutatása
- 20 cm-es piskóta betöltése vanília ízű puding alapú vajkrémmel, a betöltés habzsákkal történik, a krémmel való formázás gyakorlása spatulával, a torta hűtése
- kb. 1 órás cukrász bemutató a habzsák technika és krémdíszítés technikáiról
- a torta díszítése, díszítő hab használata, habzsák betöltésének praktikái
- krémek színezése, többféle habdíszítés a gyakorlatban
- saját krémdíszítés, idomcsövek, díszítőfejek használata, a habzsák helyes használata és annak gyakorlása
- tortadekorációk elkészítése
- fotózás, dobozolás
Második foglalkozás
ALKALMI TORTA BURKOLÁSA, BEVONÁSA, DÍSZÍTÉSE ( 20 CM-ES PISKÓTA TORTA KÉSZÍTÉSE)
- Alapanyagok, eszközök bemutatása és azok profi használatának gyakorlása
- A torta betöltése vanília ízű puding alapú vajkrémmel, a betöltés és krémmel való formázás gyakorlása, a torta hűtése
- Kb. 1 órás cukrász bemutató a díszítési technikákból
- Egyszerűbb díszítési technikák, szúrt virág díszítések gyakorlása
- Egyszerűbb csokoládé díszítési technikák
- Fröcsköléses technika, rácsos technika, glazúr technika bemutatása
- A spinelős technika bemutatása és gyakorlása
- Virág díszítések bemutatása, egyszerűbb virágok készítése, gyakorlás
- Az alkalmi torta elkészítése, burkolása, bevonása, bevonók színezése, a burkoló anyaggal való torta burkolás trükkjei és praktikái. Márványozási technika és egyéb díszítési fortélyok bemutatása
- Hibák javításának lehetőségei, fotózás
- Dobozolás, 1 db saját készítésű torta elvitele
Harmadik foglalkozás
A TORTA DÍSZÍTÉSI ÉS BURKOLÁSI TECHNIKÁI, VIRÁGCSERÉP TORTA KÉSZÍTÉSE
- Díszítés fondant burkolóanyag segítségével
- Virágokkal történő díszítés további gyakorlása
- Virágcserép torta elkészítése, betöltése, burkolása, szilikon tapéta használata,
- Gyakorló tortán a burkoló anyaggal (fondant-tal) való burkolási technika gyakorlása
- kb.1 órás cukrász bemutató a kézzel formázott virág díszítésekről ( rózsa, szegfű, levendula stb.)
- Virágok készítése kézzel, virág formázások gyakorlása
- Díszítési elemek elkészítése ( szúrt virágok, kézzel készített virágok)
- Virágcserép torta összeállítása, bedíszítése
- Fotózás, csomagolás
Negyedik foglalkozás
ALKALMI EMELETES TORTA KÉSZÍTÉSE ÉS DÍSZÍTÉSE, AZ EDDIG TANULT TECHNIKÁKKAL
- A cukrász által előre elkészített 2 db piskóta betöltése ( 12 és 20 cm) a tanult technikákkal, francia vajkrémmel, hűtés
- Egyedi, kreatív díszítési technikák alkalmazása, gyakorlása a tanult technikákkal ( krém díszítés vagy fondant burkolás)
- Tervezd meg tortádat, vagy hozd el a mintát amit szeretnél, és itt elkészítheted az általad megálmodott egyedi tortát cukrászmesterünk segítségével
- Az emeletes torta részeinek burkolása és díszítése a tanult technikákkal
- Glazúr díszítési minták, marcipán elemek készítése, apácarácsos technika, csokoládé burkolás, fondant burkolás,virág díszítés kiszúrókkal és kézzel készítve
- Fotózás, dobozolás
- 1 db emeletes torta elvitele
A Szolgáltató fenntartja a jogot arra, hogy a tanfolyamok előre meghirdetett tematikáját módosítsa. A tematika módosítása az oktató privilégiuma, de lehetőség szerint minden megjelölt téma oktatásra kerül, az viszont előfordulhat, hogy egy másik oktatási alkalommal ( tanfolyam esetén).