édesmester tanfolyam tematika
Első foglalkozás
Habzsákos díszítések és technikák a gyakorlatban, 18 cm-es piskóta torta töltése és díszítése
- Résztvevők bemutatkozása
- Érdeklődési körök, korábban felmerülő problémák, nehézségek (kérdezz bátran mestercukrászunktól! )
- A tanfolyam felépítésének ismertetése
- Alapanyagok, eszközök bemutatása, piskóták
- 18 cm-es előre lesütött piskóta betöltése vanília ízű puding alapú vajkrémmel, a betöltés habzsákkal történik,
- kb.1 órás cukrász bemutató a habzsák és krémdíszítés technikáiról
- tanult technikák gyakorlása
- a torta díszítése olasz vajkrémmel, habzsák betöltésének praktikái
- krémek színezése,
- saját krémdíszítés, idomcsövek, díszítőfejek használata, a habzsák helyes használata és annak gyakorlása
- tortadekorációk elkészítése
- fotózás, dobozolás
Második foglalkozás
ALKALMI TORTA BURKOLÁSA, BEVONÁSA, DÍSZÍTÉSE (18 CM-ES PISKÓTA TORTA KÉSZÍTÉSE, TÖLTÉSE, BURKOLÁSA)
- Alapanyagok, eszközök bemutatása és azok profi használatának gyakorlása
- A torta betöltése vanília ízű puding alapú vajkrémmel, a betöltés és krémmel való formázás gyakorlása, a torta hűtése
- kb. 1 órás cukrász bemutató a díszítési technikákból
- Egyszerűbb díszítési technikák, szúrt virág díszítések gyakorlása
- Virág díszítések bemutatása, egyszerűbb virágok készítése, gyakorlás
- A torta elkészítése, burkolása, bevonása, bevonók színezése, a burkoló anyaggal való torta burkolás trükkjei és praktikái. Márványozási technika és egyéb díszítési fortélyok bemutatása
- Esetleges hibák értékelése, javítása
- Fotózás, dobozolás, a saját készítésű torta elvitele
Harmadik foglalkozás
KAKAÓS PISKÓTA BETÖLTÉSE CSOKOLÁDÉ KRÉMMEL, A BETÖLTÉS GYAKORLÁSA, CSOKOLÁDÉ TORTA DÍSZÍTÉSE, DEKORÁLÁSA, CSOKOLÁDÉ DÍSZÍTÉSEK
- Kakaós piskóta torta betöltése csokoládé krémmel, a betöltés gyakorlása és megtanulása a tökéletes torta forma eléréséért, hűtés
- kb. 1 órás cukrász bemutató a csokoládé dekorációs elemek készítéséről
- Csoki szivar, csoki legyező készítése, csoki rács, amelyek a torták oldalának vagy tetejének klasszikus és igényes díszítései
- Buborékos csokoládé dekorációk, csokoládé lapok készítése
- Plasztik csokoládéval való munkák és díszítési lehetőségek
- Szúrt csoki virágok, csoki levél, csoki spirál díszítések bemutatása, elkészítése
- Csokoládé formák öntési technikái a gyakorlatban, színezéseik
- Díszítő elemek és elkészítésük technikái, csokoládé hajtás
- A csokoládé torta bedíszítése az elkészített csokoládéból készült dekorációs elemekkel
- Hibák javítása, fotózás, dobozolás
- 1 db saját készítésű csokoládé torta elvitele
Negyedik foglalkozás
ALKALMI EMELETES TORTA KÉSZÍTÉSE ÉS DÍSZÍTÉSE, AZ EDDIG TANULT TECHNIKÁKKAL ELŐRE EGYEZTETETT TEMATIKA ALAPJÁN
- A cukrász által előre elkészített 2 db piskóta betöltése (12 és 20 cm) a tanult technikákkal, hűtés
- Egyedi, kreatív díszítési technikák alkalmazása, gyakorlása a tanult technikákkal fondant burkolás.
- Tervezd meg tortádat mestercukrászunkkal, és itt elkészítheted segítségével és a tanult technikákkal az általad megálmodott egyedi tortát.
- Az emeletes torta burkolása. Az előre megbeszélt tematika elemeinek elkészítése, díszítés a tanult technikákkal.
- Fotózás, dobozolás
A Szolgáltató fenntartja a jogot arra, hogy a tanfolyamok előre meghirdetett tematikáját módosítsa. A tematika módosítása az oktató privilégiuma, de lehetőség szerint minden megjelölt téma oktatásra kerül, az viszont előfordulhat, hogy egy másik oktatási alkalommal ( tanfolyam esetén).