édesmester tanfolyam tematika

Első foglalkozás

Habzsákos díszítések és technikák a gyakorlatban, 18 cm-es piskóta torta töltése és díszítése

  • Résztvevők bemutatkozása
  • Érdeklődési körök, korábban felmerülő problémák, nehézségek (kérdezz bátran mestercukrászunktól! )
  • A tanfolyam felépítésének ismertetése
  • Alapanyagok, eszközök bemutatása, piskóták 
  • 18 cm-es előre lesütött piskóta betöltése vanília ízű puding alapú vajkrémmel, a betöltés habzsákkal történik, 
  • kb.1 órás cukrász bemutató a habzsák és krémdíszítés technikáiról
  • tanult technikák gyakorlása
  • a torta díszítése olasz vajkrémmel, habzsák betöltésének praktikái
  • krémek színezése, 
  • saját krémdíszítés, idomcsövek, díszítőfejek használata, a habzsák helyes használata és annak gyakorlása
  • tortadekorációk elkészítése
  • fotózás, dobozolás

Második foglalkozás

ALKALMI TORTA BURKOLÁSA, BEVONÁSA, DÍSZÍTÉSE  (18 CM-ES  PISKÓTA TORTA KÉSZÍTÉSE, TÖLTÉSE, BURKOLÁSA)

  • Alapanyagok, eszközök bemutatása és azok profi használatának gyakorlása
  • A torta betöltése vanília ízű puding alapú vajkrémmel, a betöltés és krémmel való formázás gyakorlása, a torta hűtése
  • kb. 1 órás cukrász bemutató a díszítési technikákból
  • Egyszerűbb díszítési technikák, szúrt virág díszítések gyakorlása
  • Virág díszítések bemutatása, egyszerűbb virágok készítése, gyakorlás
  • A torta elkészítése, burkolása, bevonása, bevonók színezése, a burkoló anyaggal való torta burkolás trükkjei és praktikái. Márványozási technika és egyéb díszítési fortélyok bemutatása
  • Esetleges hibák értékelése, javítása 
  • Fotózás, dobozolás, a saját készítésű torta elvitele 

Harmadik foglalkozás

KAKAÓS PISKÓTA BETÖLTÉSE CSOKOLÁDÉ KRÉMMEL, A BETÖLTÉS GYAKORLÁSA, CSOKOLÁDÉ TORTA DÍSZÍTÉSE, DEKORÁLÁSA, CSOKOLÁDÉ DÍSZÍTÉSEK

  • Kakaós piskóta torta betöltése csokoládé krémmel, a betöltés gyakorlása és megtanulása a tökéletes torta forma eléréséért, hűtés
  • kb. 1 órás cukrász bemutató a csokoládé dekorációs elemek készítéséről 
  • Csoki szivar, csoki legyező készítése, csoki rács, amelyek a torták oldalának vagy tetejének klasszikus és igényes díszítései
  • Buborékos csokoládé dekorációk, csokoládé lapok készítése
  • Plasztik csokoládéval való munkák és díszítési lehetőségek
  • Szúrt csoki virágok, csoki levél, csoki spirál díszítések bemutatása, elkészítése
  • Csokoládé formák öntési technikái a gyakorlatban, színezéseik
  • Díszítő elemek és elkészítésük technikái, csokoládé hajtás
  • A csokoládé torta bedíszítése az elkészített csokoládéból készült dekorációs elemekkel
  • Hibák javítása, fotózás, dobozolás
  •  1 db saját készítésű csokoládé torta elvitele 

Negyedik foglalkozás

ALKALMI EMELETES TORTA KÉSZÍTÉSE ÉS DÍSZÍTÉSE, AZ EDDIG TANULT TECHNIKÁKKAL ELŐRE EGYEZTETETT TEMATIKA ALAPJÁN

  • A cukrász által előre elkészített 2 db piskóta betöltése (12 és 20 cm) a tanult technikákkal, hűtés  
  • Egyedi, kreatív díszítési technikák alkalmazása, gyakorlása a tanult technikákkal fondant burkolás.
  • Tervezd meg tortádat mestercukrászunkkal, és itt elkészítheted segítségével és a tanult technikákkal az általad megálmodott egyedi tortát.
  • Az emeletes torta burkolása. Az előre megbeszélt tematika elemeinek elkészítése, díszítés a tanult technikákkal.
  • Fotózás, dobozolás

A Szolgáltató fenntartja a jogot arra, hogy a tanfolyamok  előre meghirdetett tematikáját módosítsa. A tematika módosítása az oktató privilégiuma, de lehetőség szerint minden megjelölt téma oktatásra kerül,  az viszont előfordulhat, hogy egy másik oktatási alkalommal ( tanfolyam esetén). 

Replica tag heuer daytona replica rolex datejust replica