édesmester tanfolyam tematika

Első foglalkozás

HABZSÁKOS DÍSZÍTÉSEK ÉS TECHNIKÁK A GYAKORLATBAN (20 CM-ES PISKÓTA TORTA TÖLTÉSE ÉS DÍSZÍTÉSE)

  • Résztvevők bemutatkozása
  • Érdeklődési körök, korábban felmerülő problémák, nehézségek (Kérdezz bátran a Mestercukrásztól! )
  •  A tanfolyam felépítésének ismertetése
  •  Alapanyagok, eszközök bemutatása
  •  20 cm-es piskóta betöltése vanília ízű puding alapú vajkrémmel, a betöltés habzsákkal történik, a krémmel való formázás gyakorlása spatulával, a torta hűtése
  •  kb. 1 órás cukrász bemutató a habzsák technika és krémdíszítés technikáiról
  •  a torta díszítése, díszítő hab használata, habzsák betöltésének praktikái
  •  krémek színezése, többféle habdíszítés a gyakorlatban
  •  saját krémdíszítés, idomcsövek, díszítőfejek használata, a habzsák helyes használata és annak gyakorlása
  •  tortadekorációk elkészítése
  •  fotózás, dobozolás

Második foglalkozás

ALKALMI TORTA BURKOLÁSA, BEVONÁSA, DÍSZÍTÉSE ( 20 CM-ES PISKÓTA TORTA KÉSZÍTÉSE)

  •  Alapanyagok, eszközök bemutatása és azok profi használatának gyakorlása
  •  A torta betöltése vanília ízű puding alapú vajkrémmel, a betöltés és krémmel való formázás gyakorlása, a torta hűtése
  •  Kb. 1 órás cukrász bemutató a díszítési technikákból
  •  Egyszerűbb díszítési technikák, szúrt virág díszítések gyakorlása
  •  Egyszerűbb csokoládé díszítési technikák
  •  Fröcsköléses technika, rácsos technika, glazúr technika bemutatása
  •  A spinelős technika bemutatása és gyakorlása
  •  Virág díszítések bemutatása, egyszerűbb virágok készítése, gyakorlás
  •  Az alkalmi torta elkészítése, burkolása, bevonása, bevonók színezése, a burkoló anyaggal való torta burkolás trükkjei és praktikái. Márványozási technika és egyéb díszítési fortélyok bemutatása
  •  Hibák javításának lehetőségei, fotózás 
  •  Dobozolás, 1 db saját készítésű torta elvitele

Harmadik foglalkozás

A TORTA DÍSZÍTÉSI ÉS BURKOLÁSI TECHNIKÁI, VIRÁGCSERÉP TORTA KÉSZÍTÉSE

  •  Díszítés fondant burkolóanyag segítségével
  •  Virágokkal történő díszítés további gyakorlása
  •  Virágcserép torta elkészítése, betöltése, burkolása, szilikon tapéta használata, 
  •   Gyakorló tortán a  burkoló anyaggal (fondant-tal) való burkolási technika gyakorlása
  •  kb.1 órás cukrász bemutató a kézzel formázott virág díszítésekről             ( rózsa, szegfű, levendula stb.)
  •  Virágok készítése kézzel, virág formázások gyakorlása
  •  Díszítési elemek elkészítése ( szúrt virágok, kézzel készített virágok)
  •  Virágcserép torta összeállítása, bedíszítése
  •  Fotózás, csomagolás

Negyedik foglalkozás

ALKALMI EMELETES TORTA KÉSZÍTÉSE ÉS DÍSZÍTÉSE, AZ EDDIG TANULT TECHNIKÁKKAL

  •  A cukrász által előre elkészített 2 db piskóta betöltése ( 12 és 20 cm) a tanult technikákkal, francia vajkrémmel, hűtés  
  •  Egyedi, kreatív díszítési technikák alkalmazása, gyakorlása a tanult technikákkal ( krém díszítés vagy fondant burkolás)
  •  Tervezd meg tortádat, vagy hozd el a mintát amit szeretnél, és itt elkészítheted az általad megálmodott egyedi tortát cukrászmesterünk segítségével
  •  Az emeletes torta részeinek burkolása és díszítése a tanult technikákkal
  •  Glazúr díszítési minták, marcipán elemek készítése, apácarácsos technika, csokoládé burkolás, fondant burkolás,virág díszítés kiszúrókkal és kézzel készítve
  •  Fotózás, dobozolás
  •  1 db emeletes torta elvitele

A Szolgáltató fenntartja a jogot arra, hogy a tanfolyamok  előre meghirdetett tematikáját módosítsa. A tematika módosítása az oktató privilégiuma, de lehetőség szerint minden megjelölt téma oktatásra kerül,  az viszont előfordulhat, hogy egy másik oktatási alkalommal ( tanfolyam esetén).