Házi tartósítások workshop

kétféle tematikával választható egy alkalmas workshop
Házi tartósitás workshop I.

Imádod a lekvárokat, de a boltban kaphatók minősége meg sem közelíti a házilag készítettet? 
Szívesen innál olyan üdítőket, amit Te magad csináltál? 
Többször gondoltál már arra, hogy télire saját készítésű finomságokkal tele pakolod a kamrapolcodat, csak eddig nem tudtad hogyan kezdjél hozzá? 

SZÖRP-LEKVÁR-GYÜMÖLCSBEFŐTT


Ha a fentiek közül bármelyikre is IGEN a válasz, akkor jelentkezz kurzusunkra. Nálunk megtanulhatod hogyan készíthetsz otthon – tartósítószerek és adalékanyagok nélkül – is olyan minőségi lekvárokat, szörpöket és befőtteket, amiket akár ajándékba is adhatsz szeretteidnek. Ellátunk tippekkel és konyhai praktikákkal, hogy egyszerűen és gazdaságosan megtölthesd éléskamrádat saját kezűleg. 

TEMATIKA:

  • Elméleti alapok (tartósítási eljárások, alap- és segédanyagok megismerése, a tartósítás higiénia követelményei) 
  • Alapanyagok előkészítése (mosás, hámozás, darabolás stb.) 
  • Üvegek előkészítése (mosás, sterilizálás)
  •  Szörp készítés (gyógynövény ill. gyümölcs alapú) 
  • Gyümölcsbefőtt készítés nedves dunsztolással 
  • Lekvár készítés (főzés, ízesítés, sűrítés) 
  • Az elkészült lekváros és szörpök üvegekbe töltése 

 

Házi tartósitás workshop II.

Chutney (szilva), Ketchup, Chiliszósz (gyümölcs ill. zöldség alapú) 

A Házi tartósítás I. kurzuson megismerkedhettél az alapvető befőzési technikákkal. A haladó worshop-on nemcsak megerősítheted, de tovább is mélyítheted tudásodat. Készítünk házi ketchup-t és eláruljuk, hogy hogyan tudod a legtöbbet kihozni a paradicsomból a zero waste jegyében. 

Megtudhatod hogyan kell egyesíteni az édeset, a sósat, a savanyút és fűszeres ízeket egyetlen üvegben chutney /csatni/ formájában. Végül pedig felforrósítjuk a hangulatot egy kis chiliszósz készítéssel. 

TEMATIKA 2.

  • Paradicsom előkészítése (mosás, hámozás, magozás) 
  • Chutney és a chiliszósz alapanyagainak előkészítése (mosás, hámozás, darabolás stb.) 
  • Üvegek előkészítése (mosás, sterilizálás) 
  • Ketchup készítés (főzés, ízesítés, fűszerezés, pürésítés)
  •  Chiliszósz készítés (főzés, ízesítés, fűszerezés, pürésítés)
  •  Chutney készítés (főzés, ízesítés fűszerezés) 
  • Az elkészült szószok üvegekbe töltése

Oktatásunk alatt korlátlan üdítő és ásványvíz fogyasztás, kávé és forró csokoládé fogyasztása rendelkezésedre áll. A tanfolyam végén oklevéllel és Cukee Shop köténnyel köszöntjük újdonsült vagy haladó „Dekormestereinket”, akik kurzusunkon részt vesznek! A tanfolyamra való jelentkezésnek és elvégzésének nem feltétele az Édesmester 1. tanfolyamon való részvétel! 

A jelentkezés a lenti adatlap kitöltésével, és a tanfolyami díj befizetésével történik.

A részvételi információkat a tanfolyam előtt e-mailben küldjük!

A workshop ára: 29.900,-Ft

Időpontok és jelentkezés
Áraink bruttó árak, melyek 27% áfát tartalmaznak
Utaló fél neve, címe, cég esetén adószám. Átutalásos számlát csak az utaló fél nevére tudunk kiállítani.

OKTATÁSAINK HELYSZÍNE

Kedves Hallgatóink! 

Új címünk 1094 Budapest, Berzenczey utca 2.

A térképre kattintva már tervezheted is az útvonalat!

Szeretettel várunk új stúdiónkban!