Házi tartósítások workshop
kétféle tematikával választható egy alkalmas workshop
Házi tartósitás workshop I.
Imádod a lekvárokat, de a boltban kaphatók minősége meg sem közelíti a házilag készítettet?
Szívesen innál olyan üdítőket, amit Te magad csináltál?
Többször gondoltál már arra, hogy télire saját készítésű finomságokkal tele pakolod a kamrapolcodat, csak eddig nem tudtad hogyan kezdjél hozzá?
SZÖRP-LEKVÁR-GYÜMÖLCSBEFŐTT
Ha a fentiek közül bármelyikre is IGEN a válasz, akkor jelentkezz kurzusunkra. Nálunk megtanulhatod hogyan készíthetsz otthon – tartósítószerek és adalékanyagok nélkül – is olyan minőségi lekvárokat, szörpöket és befőtteket, amiket akár ajándékba is adhatsz szeretteidnek. Ellátunk tippekkel és konyhai praktikákkal, hogy egyszerűen és gazdaságosan megtölthesd éléskamrádat saját kezűleg.
TEMATIKA:
- Elméleti alapok (tartósítási eljárások, alap- és segédanyagok megismerése, a tartósítás higiénia követelményei)
- Alapanyagok előkészítése (mosás, hámozás, darabolás stb.)
- Üvegek előkészítése (mosás, sterilizálás)
- Szörp készítés (gyógynövény ill. gyümölcs alapú)
- Gyümölcsbefőtt készítés nedves dunsztolással
- Lekvár készítés (főzés, ízesítés, sűrítés)
- Az elkészült lekváros és szörpök üvegekbe töltése
Házi tartósitás workshop II.
Chutney (szilva), Ketchup, Chiliszósz (gyümölcs ill. zöldség alapú)
A Házi tartósítás I. kurzuson megismerkedhettél az alapvető befőzési technikákkal. A haladó worshop-on nemcsak megerősítheted, de tovább is mélyítheted tudásodat. Készítünk házi ketchup-t és eláruljuk, hogy hogyan tudod a legtöbbet kihozni a paradicsomból a zero waste jegyében.
Megtudhatod hogyan kell egyesíteni az édeset, a sósat, a savanyút és fűszeres ízeket egyetlen üvegben chutney /csatni/ formájában. Végül pedig felforrósítjuk a hangulatot egy kis chiliszósz készítéssel.
TEMATIKA 2.
- Paradicsom előkészítése (mosás, hámozás, magozás)
- Chutney és a chiliszósz alapanyagainak előkészítése (mosás, hámozás, darabolás stb.)
- Üvegek előkészítése (mosás, sterilizálás)
- Ketchup készítés (főzés, ízesítés, fűszerezés, pürésítés)
- Chiliszósz készítés (főzés, ízesítés, fűszerezés, pürésítés)
- Chutney készítés (főzés, ízesítés fűszerezés)
- Az elkészült szószok üvegekbe töltése
Oktatásunk alatt korlátlan üdítő és ásványvíz fogyasztás, kávé és forró csokoládé fogyasztása rendelkezésedre áll. A tanfolyam végén oklevéllel és Cukee Shop köténnyel köszöntjük újdonsült vagy haladó „Dekormestereinket”, akik kurzusunkon részt vesznek! A tanfolyamra való jelentkezésnek és elvégzésének nem feltétele az Édesmester 1. tanfolyamon való részvétel!
A jelentkezés a lenti adatlap kitöltésével, és a tanfolyami díj befizetésével történik.
A részvételi információkat a tanfolyam előtt e-mailben küldjük!
A workshop ára: 29.900,-Ft
Időpontok és jelentkezés
OKTATÁSAINK HELYSZÍNE
Kedves Hallgatóink!
Új címünk 1094 Budapest, Berzenczey utca 2.
A térképre kattintva már tervezheted is az útvonalat!
Szeretettel várunk új stúdiónkban!