KALANDOZÁSOK A FRANCIA CUKRÁSZATBAN TEMATIKA

Tart-ok, Mousse-ok

kalandozások a francia cukrászatban tematika

1 Nap: Francia édességek

Ezen a napon olyan egyszerű, bárki számára elkészíthető, különleges eszközöket, alapanyagokat nem igénylő, mégis nagyon finom és különleges francia édességeket készítünk, amelyek nem tartalmaznak tartósítószereket, mesterséges színezéket és semmi olyan hozzáadott adalékot, mint a bolti társaik. Ezeket a finomságokat nyugodt szívvel fogyaszthatjátok  és bátran készíthetitek el otthon akár a gyerekeknek is. 

Az első napon megtanuljuk a franciák egyik alap tésztáját, a sablét, amellyel a magyar linzer tésztához képest egy sokkal vajasabb és ezáltal isteni textúrájú kekszet kapunk, amelyet rengeteg féleképpen ízesíthetünk. Ebből a keksz receptből Silplat lapok segítségével csodás díszítő elemeket is készíthetünk. 

Elkészítjük a franciák egyik kedvenc édességét a sós karamell krémet is, amely egyetlen francia cukrászat polcáról sem hiányozhat. Kanalazhatod kiskanállal, mint a nutellát, vagy használhatod süteményekhez, palacsintára csorgathatod, kekszet mártogathatsz bele, csinos üvegcsébe töltve pedig ajándéknak sem utolsó!

Készítünk még kézműves kakaós pillecukrot is, ami azonnal a gyermekkori bögre kakaók emlékét idézi fel és megtanuljuk a franciák ikonikus édességét a színezék és aromák nélkül, 100%-os gyümölcs püréből készített páte de fruit zselés cukorkát. 

2. Nap: Tartok

A francia desszert kultúra kapcsán 3 dolog jut mindenki eszébe, az isteni leveles tészták, a könnyű mousse-ok és a gyönyörű tartok! Ezen a napon a legismertebb és legnépszerűbb tart, a citrom tart egy hagyományos és egy modern változatát készítjük el. Megtanulunk egy alap tart tészta receptet, bekeverjük, nyújtjuk, formázzuk, sütjük. A tart napon 5 különböző technológiát sajátítunk el 2 desszert elkészítése közben. 

IMG_0944

3. Nap: Mousse torta 

A mousse torták lényege a sokféle textúra és íz találkozása. Piskóta réteg, ropogós, krémes réteg, ganache, mousse…A hat réteg megannyi íz és állagbéli variációt tesz lehetővé! Ezen a kurzuson megtanulhatod a gyümölcs inzert elkészítését, a különböző tejszínes, csokoládé alapú betéteket, készítünk ropogós elemet, vajas piskótát és természetesen mousse-t is, majd ezekből összeállítjuk a kész mousse tortát, amelynek 12 óra fagyasztásra van szüksége, így másnap fejezzük be, öntjük le tükörmázzal és dekoráljuk.

4. Nap: Mousse torta 

A mousse torták sajátossága, hogy miután a formába öntjük őket 10-12 órát kell a mélyhűtőben fagyasztani, így tudjuk szépen kivenni őket a formából. Tehát a második mousse napon kivesszük a formákból a tortákat és elkészítjük a tükörmázat, megtanuljuk a tükörmázzal való bevonást, majd dekoráljuk a tortákat, amelyeket a 2 napos kurzus után mindenki haza is vihet.

A kurzuson minden receptet odaadunk írásban és olyan kiegészítő receptekkel is ellátunk, amelyeket a kurzus elvégzése után könnyedén el tudsz majd készíteni otthon is. Adunk tippeket a megfelelő alapanyag és eszköz beszerző helyekre is és látni fogsz olyan apró trükköket, amelyek a receptkönyvekben nincsenek leírva, de nagyban megkönnyítik a munkát. A jó hangulat és a tanulás garantált! A kurzus után biztosan te is el tudod készíteni otthon a tanultakat, de ha elakadtál szívesen segítünk!

A Szolgáltató fenntartja a jogot arra, hogy a tanfolyamok  előre meghirdetett tematikáját módosítsa. A tematika módosítása az oktató privilégiuma, de lehetőség szerint minden megjelölt téma oktatásra kerül,  az viszont előfordulhat, hogy egy másik oktatási alkalommal (tanfolyam esetén).