Minitorta készítő kurzus tematika

A tanfolyam tematikája

– Bemutatkozás, regisztráció.

–  Tortaburkolás technikája, alapdíszítések kiszúrókkal, márványozás.

– Alapanyagok, eszközök bemutatása és azok használata.

– Általunk sütött 15 cm átmérőjű piskóta 2  rétegű, kétféle ízű vajkrémmel való megtöltése, bevonása krémmel.

-A továbbiakban a tortát fondanttal burkoljuk, majd tetszés szerint díszítjük. Különös figyelmet fordítunk a fondant gyűrődés, repedés nélküli felfektetésére és a torta peremét takaró fondant nagyon szép egyenletes kiélesítésére.

-Bevonók színezése, a fondanttal való torta burkolás praktikái, trükkjei, fondant színezése.

-Hibák javítása, oldalsó díszítés, szúrt díszítések, virág díszítések.

-Dobozolás, egy darab saját készítésű torta elvitele.