piskóta készítés titkai az alapoktól tanfolyam
2 napos képzés
Miért is nevezzük tanfolyamunkat úgy, hogy Piskóta készítés az alapoktól?
Te is szeretnéd megtanulni a cukrászat alapjait, hogy utána a torta felépítése és díszítése már csak a csodás külsőt adja meg munkádnak? Kíváncsi vagy rá?
A piskóta minden torták alapja, a sütemények királynője! Nem nagyon mersz belevágni a piskóta elkészítésébe? Semmi gond! Akkor jó helyen jársz nálunk! Ezzel a két alkalmas tanfolyammal szeretnénk megugrani veled az első akadályt mestercukrászunk Tibor segítségével, hogy el tudd készíteni a tökéletes tortalapokat, megtanulj mind elméleti, mind gyakorlati szinten mindent, amit a piskótáról tudni érdemes! Hogyan lesz tökéletes a piskótatészta?
Oktatásunkon megmutatjuk, hogy mi a tökéletes piskóta 5 alapszabálya. Hogyan lesz a piskóta teteje egyenes? Esetleg összeesik a piskóta? A piskóta sütés közben felemelkedett, netán kifejezetten púpossá vált a teteje? Pedig szép vízszintes felületet szeretnénk? Semmi gond! Megmutatjuk Neked!
Hogyan tehetjük izgalmassá a piskótánkat?
Ezekre a kérdésre is választ fogsz kapni, mint rengeteg más fortélyra és titokra! Mint ahogy a workshop elnevezése is mutatja a piskótakészítés alapjaival fogunk foglalkozni. Egészen a tojás méretéből indulunk ki, hogy bármekkora tojásunk is legyen, tökéletes piskótát tudjunk készíteni. Ha értjük az elméletet, teljes lehet mindig a siker!
Így könnyedén tudunk majd egyenes tetejű tortakarikát készíteni, és repedés mentes piskótatekercset csavarni.
Mi -cukrászok- különbséget teszünk a különböző „piskóták” szakmai néven „felvertek” között. Szakmailag nem minden „felvert” piskóta, de minden piskóta felvert! 🙂 Ha eljössz, megtudod mi a különbség!
Az elkészítés módjától függően megkülönböztetünk hideg és meleg úton készült felverteket. A felhasznált zsiradék mennyiségétől függően könnyű és nehéz felvertek léteznek. Az összes lehetséges verzióra fogunk egy-egy példát készíteni ezen a két alkalmon, sőt különleges kevert vörös bársony tortát is sütünk a végén! Piskóta tanfolyamunk végén pedig biztosan elégedett leszel a megszerzett elméleti
és gyakorlati tudásoddal.
1.alkalom
- Piskótakészítés elmélete, piskótalap készítés
- Piskóta tortakarika készítés, piskóta tekercs töltés
- Meggyes piskóta sütés
- Sacher torta sütés
- Vörös Bársony torta sütés
- Piskóta tekercs és a Meggyes piskóta szeletelése, kóstolása
2.alkalom
- Sand kuglóf keverés, sütés
- Házi diótorta krém főzés
- Sacher torta töltése forró lekvárral
- Házi dió torta töltés, húros vágó használata
- Vörös bársony töltés
- Sacher húzás, felirat készítés
- Díszítések, felvágás, kóstolás
Oktató: Szabó Tibor mestercukrász
A kurzus időtartama alatt ásványvíz, tea, üdítők, kávé a rendelkezésedre áll. Kötényt, eszközöket biztosítunk, az elkészült édességeket pedig természetesen hazaviheted családodnak.
Összefoglalva:
- Nincs szükség előképzettségre
- Nem kell magaddal hozz semmit
- Eszközöket és alapanyagokat is biztosítjuk
- Minden praktikát és receptet hazavihetsz!
A kurzusra regisztrálni kell, melyet a webshopban történő vásárlással tudsz megtenni. Jelentkezésedet a kért adatok megadásával tudod regisztrálni, a tanfolyam részvételi díjának átutalásával pedig véglegesíteni tudod a jelentkezést, melyre 48 óra áll rendelkezésedre. Kérjük válassz a szabad időpontok közül, majd vásárold meg a tanfolyamot. A vásárlást követően egy visszaigazoló e-mailt kapsz majd, mely a jelentkezés véglegesítését jelzi. A kurzusok minimális létszáma 6 fő – ez alatt nem áll módunkban megtartani az oktatást. Ebben az esetben természetesen felvesszük veled a kapcsolatot és egyeztetünk új időpontot.
További információkat az ÁSZF-ben találsz. Várunk szeretettel!
A 2 alkalmas tanfolyam ára: 54.900,-Ft
Áraink bruttó árak, melyek 27% áfát tartalmaznak
OKTATÁSAINK HELYSZÍNE
Kedves Hallgatóink!
Új címünk 1094 Budapest, Berzenczey utca 2.
A térképre kattintva már tervezheted is az útvonalat!
Szeretettel várunk új stúdiónkban!