Rólunk
Hobbicukrász tanfolyamaink és oktatásaink filozófiája:
Hiszünk abban, hogy a sütés, a sütemény készítés és torta díszítés, a desszert készítés kihívásai igazán egy kreatív és alkotó tevékenységet takarnak, mely szórakoztat, kikapcsol, összehoz és valódi élményt nyújt! Hobbicukrász tanfolyamaink és kurzusaink tükrözik ezen filozófiánkat, mely rávilágít arra, hogy a cukrászat, és az ehhez kapcsolódó design és határtalan kreativitás már nem misztikum, hanem egyre nagyobb jelentőséggel bír napjainkban, a cukrászat jelenleg az igényes, változatos és egyedi küllem és szakmai megoldás bemutatására szolgál. Valósítsd meg Önmagad!
Hobbicukrász tanfolyamok és képzések a Cukee Shop kínálatában:
Amennyiben Téged is érdekel a cukrászat, a sütemény és tortakészítés és díszítés, akkor jó helyen jársz! Családias hangulatú kurzusainkon megtanulhatsz mindent mestercukrász előadóinktól az édességek világából. Hobbicukrász tanfolyamaink célja az, hogy képzéseinkkel egy igazi kis közösséget építsünk fel a nálunk tanuló hobbicukrászokból, akik leginkább maguknak és családjuknak szeretnék megmutatni a nálunk tanult praktikákat és fortélyokat, megszerzett tudásukat pedig otthon is tudják kamatoztatni szeretteik vagy akár barátaik örömére.
Miben lesz részed a hobbicukrász tanfolyamainkon, amennyiben velünk tartasz:
Szeretettel várjuk a tanulni vágyó hobbicukrászokat, háziasszonyokat, cukrászokat, a cukrászat szerelmeseit tematikus gyakorlati kurzusainkra és hobbicukrász tanfolyamainkra! Tanulj mestercukrászainktól, és kapcsolódj ki nálunk!
Érdeklődően és szívesen jönnek hozzánk azok is, akik cukrász iskolát végeztek, mert nálunk olyan plusz tudást kapnak, melyek sok esetben a cukrászok féltett titkait jelentik, vagy csak sok gyakorlattal és idővel szerezhetőek meg.
Oktatásaink a Felnőttképzési rendszerbe bejelentett képzések. A tematikus tanfolyamok és kurzusok elvégzése után hivatalos Tanúsítványt állítunk ki részvevőinknek, amely a felnőttképzésről szóló törvény által előírt, a felnőttképzési államigazgatási szerv által felügyelt adatszolgáltatási rendszerből hivatalosan kiállított dokumentum. A Tanúsítvány munkakör betöltésére nem, tevékenység folytatására jogszabályban meghatározott esetben jogosít.
Hobbicukrász tanfolyamaink lényege:
Legyél családod, barátaid cukrásza, és tanuld meg nálunk mindezt mestercukrászainktól! Tanulj a profiktól, és legyél magad is igazán Profi!
Rád figyelünk, hogy mindent megtanulj és gyakorolj nálunk hobbicukrász tanfolyamainkon! Folyamatosan fejlesztjük képzéseink tematikáit, így mindig új dolgokat tanulhatsz nálunk.
Várunk szeretettel, hiszen nálunk….
Az Édes Álmok valóra válnak!
Oktatói gárdánk
Frank György
Aranykoszorús mestercukrász, a Mr.Muki Cukrászda tulajdonosa
Több mint 30 éve vagyok a cukrász pályán, mely alatt magam is végig jártam a ranglétrát, hiszen a 90-es években még igen nagy respektje volt a cukrász szakmának, mára pedig aranykoszorús mestercukrászként vezetem saját cukrászdámat fiammal, foglakozom tanuló képzéssel és oktatással.
Örömmel ismerkedtem meg év elején a Cukee Shop vállalkozással, mivel itt olyan nagyszerű lehetőség nyílt számomra is, amikor tanulni, fejlődni vágyó háziasszonyok, fiatalok, magánemberek és a szakmában lévő tanulóknak is átadhatom azt a tudást és sok fortélyt a különböző tematikájú tanfolyamok keretein belül, amellyel sok-sok év tapasztalatai alapján rendelkezem.
Bátran állíthatom, hogy nagy sikerrel és egyre több és visszatérő jelentkezővel tartjuk oktatásainkat. Azon szakemberek közé tartozom, aki a kis trükköket is szívesen átadja tanítványainak, a tanfolyamainkon résztvevők nagy örömére.
Farkas Vilmos
Cukrászmester
Farkas Vilmos cukrászmester neve 2011-ben vált ismertté, amikor ő készítette Magyarországon az ország tortáját. Vilmos messze földön híres figurális tortáiról, melyek készítését mára tökélyre fejlesztette.
Szívből köszönjük, hogy oktató cukrászaink között tisztelhetjük!
Bemutatkozása, az Ő őszinte soraival:
Nevem Farkas Vilmos.
Végzettségem szerint Pék és cukrász vagyok. Szakmáim mindkét területén mozogtam az elmúlt 30 évben. Bár igazából 8 éves korom óta gyakorlom. Édesanyám volt az első „mesterem”. Folyamatosan ott lábatlankodtam mellette a konyhában, amikor sütiket készített a családnak. 10 évesen készítettem az első Somlóimat. 12 évesen bejglit sütöttem. Ezeket csak a magam szórakoztatására tettem, és persze azért mert nagyon szerettem az édességet. A mellettünk lévő Csermák cukrászdába hordtam a zsebpénzemet. A kedvenceim a kis marcipán figurák voltak. Azt hiszem esélyem sem volt más szakmát választani. Amikor az általános iskolában eljött a pályaválasztás ideje, fogalmam sem volt, hogy mit kezdjek magammal. Emlékszem már mindenki leadta az osztályban a jelenetezéseit, én pedig csak törtem a fejem. Sütöttem otthon a paprikás kifliket és azon gondolkodtam, hogy milyen szakmát csinálnék szívesen. Azóta is csak sütöm a sütiket és gondolkodom…
Burján Bogi
Cukorvirág készítő mester, torta designer
Burjàn Bogi vagyok 29 éves. 2014-ben szereztem cukrász végzettséget, de az alkotás imádata régebbre, az iskolás éveim kezdetéig nyúlik vissza. A dekorálás, apró elemek elkészítése az egyik legjobb időtöltés számomra, nagyon szerencsésnek tartom magam, mert a hobbim válhatott a munkámmá. Ami mások számára „pepecs”, aprólékos munkának tűnik, az számomra a legizgalmasabb folyamat, valódi és részletgazdag alkotói tevékenység.
Az út, amin eddig eljutottam, nem volt mindig a legegyszerűbb vagy a legrövidebb. Nagyon sok gyakorlás és tanulóként elvégzett munka van mögöttem.
A 2018-as év nagy fordulatot jelentett számomra, hiszen ekkor találtunk egymásra a Cukee Shop-al, aminek köszönhetően ma már Cukorviràg készítő és Torta készítő kurzusokat is tartok, ami mindig is nagy vágyam volt. Szeretek emberek között lenni és emberekkel foglalkozni, átadni az érdeklődőknek a tudásom legjavát.
Ezt kínáljuk jelentkezőinknek!
Révész Ildikó
Mestercukrász,
az Ildi & Co. marcipánmanufaktúra tulajdonosa
A szakmába 16 évesen csöppentem bele nevelőapám által, aki annak idején nagyon híres cukrászdát vezetett óbudán. Később letettem a mester vizsgát, majd amikor a Jégbüfébe kerültem, több versenyen is részt vettem, ahol több díj mellett elnyertem a mestercukrász címet is.
A marcipánnal igazából Szabó Károly révén ismerkedtem meg, akinek Puchbergben híres cukrászdája és marcipán múzeuma is volt. A 90-es években több munkám is látható volt a múzeumban. Tőle tanultam a marcipánozás fortélyait, amit a mai napig is alkalmazok most már a saját vállalkozásomban.
Egyedi marcipánok elkészítése mellett ellátok olyan híres cukrászdákat is mint a Daubner cukrászda vagy a Sommer cukrászda. Műveimet már szállították Amerikába és más országokba is, és sok híres embert kellett megformáznom Demjén Ferenctől kezdve Elvis Presley-in át Edvin Martonig.
Életem során sok gyerekkel és felnőttel is megismertettem és megszerettettem a marcipánkészítést. Oktattam különböző helyeken.
A Cukee Shop 2019-ben talált rám, hogy új tanfolyamot indítanának, ahol a marcipán figura készítéssel ismertethetném meg a tanfolyamra jelentkezőket. Izgalmas kihívás számomra, hogy a tanfolyam alatt olyan munkák készüljenek, amiket nem csak elrakni vagy megenni, hanem alapként tudnak később alkalmazni otthon vagy vizsgamunkájukban, és aminek alapján más figurákat is készíthetnek.
Célom a tudásom átadása, akár gyereknek, hogy megszeresse a kézi munka örömét, akár felnőttnek, hogy előjöjjön a tehetség, akár cukrásznak, hogy a szakmának ez a területe is érvényre tudjon jutni.
Szabó Tibor
Mestercukrász, kézműves szilikonforma-készítő, cukor- művész
Számos hazai és nemzetközi cukrászversenyen vettem részt, melyeken az esetek 95%-ában aranyéremmel és gyakran a csúcs győztesnek járó kupával tértem haza. Elkötelezett rajongója vagyok a szakmának, alázattal dolgozom több mint 25 éve.
Az idő azonban múlik, a fény, a csillogás lassan értékét veszti, ha nem adjuk át azt a tudást, amit a sok év alatt megszereztünk.
Sokan mondták már, miért nem oktatok? Nos, sokszor tartottam már előadást, bemutatót, mit több mestervizsgára is készítettem fel csapatot. Szívesen csinálom, azt mondják türelmes és segítőkész oktató vagyok. Itt a Cukee Shopban lehetőségünk lesz találkozni, és olyan órákat együtt tölteni, amelyekben varázslatosat tudunk alkotni, és bízom abban, hogy sok tudást fogok tudni átadni!
Tudom milyen újat tanulni, esetleg izgulni az ismeretlen miatt. Nálam nem kell, mert az oktatásaimon elmondom az apró titkokat is, mivel hiszem és tudom, hogy a részletekben rejlik a siker! Néha egy-egy apró trükk bemutatása, egy-egy hasznos szakmai tanács nagyot segít a kívánt cél elérésében.
Sok szeretettel várok Mindenkit, aki nálam szeretne tudásra szert tenni!
Workshopok: Design torta workshopok, Alkalmi esküvői torta, Klasszikus retro torták, Karácsonyi bejgli és sütemények
Balatoni Sándor
Szakács, gazdálkodó Budafoki Ízmámor - családi gazdaság - vezetője
Már gyerekként is szerettem a konyhában és a kertben tevékenykedni, azonban az élet úgy hozta, hogy teljesen más irányú tanulmányokat folytattam.
Mégis a természet és a gasztronómia szeretete arra sarkalt, hogy 2013-ban szakács végzettséget szereztem, majd 2019-ben pedig megalapítottuk szüleimmel kis családi gazdaságunkat, ahol a legfőbb profilunk a lekvárok, szörpök és különböző szószok lettek.
Termékeink készítésénél a legfontosabb szempontok: a magas minőség, a hagyományőrzés és a modernizáció egyensúlya, valamint a környezettudatosság.
A Cukee Shop-ot 2021-ben még diákként ismertem meg a szakmai ismereteim bővítése érdekében, hogy ne tartozzak azok közé a szakácsok közé, akik megrettennek egy torta elkészítésétől. 2024-ben pedig – számos kurzus elvégzését követően – Nikivel és Attilával már a közös munkán ötleteltünk….
Ennek kezdete a Tartósítások tanfolyamaink, de természetesen még sok meglepetésen törjük a fejünket közösen!
Szilárd Nikolett
Cukrász,
a Cukee Shop megálmodója és alapítója
Szeretettel köszöntünk a Cukee Shop oldalán, és ezúton szeretnénk bemutatkozni Neked néhány mondatban!
Jómagam vendéglátós családból származom, szüleim mindketten a gasztronómiában tevékenykedtek aktív éveikben. Gyermekkorom óta ebben a világban nőttem fel, így sok minden „ragadt” rám ezekben az években. Mindig érdekelt a sütés, imádtam a szüleim mellett állni a konyhában, amikor sütöttek-főztek, lestem minden mozdulatukat. Aztán ahogy teltek az évek és felnőttem, egyre inkább én kezdtem sütni a család és barátok örömére. A családi összejövetelekre, ünnepekre, születésnapokra én készítettem az édességeket és tortákat, szívvel és lélekkel mindent beleadva. Igaz majd 20 évet a szórakoztató és szerencsejáték iparban dolgoztam, de nagyon sokszor tették fel számomra azt a kérdést rokonaim és barátaim, miért is nem végzek el egy szakirányú cukrász iskolát? Sokszor viccesen megjegyezték, bátran nyithatnék egy kis „süti műhelyt”, mert édességeim megállnák a helyüket a nagyérdemű előtt is! Ezért úgy döntöttem sosem késő, így elkezdtem a cukrász iskolát és újra az iskolapadba ültem. Ebben nagy szerepet játszott ennek az üzleti vállalkozásnak ötlete és elindítása párommal, és szépen folyamatosan a tanfolyamok megszervezése mellett, a tortakészítési tudásomat is szakmai szintre emeltem. 2019-ben szereztem cukrász végzettséget, mellyel részben a Cukee Shop felépítését, és a torták készítését is mindennapi tevékenységgé tettem. 2023-től már főállásként vállalkozásunkra tudok fókuszálni. Rengeteg inspirációt merítek én is a tanfolyamainkat vezető mestercukrász oktatóinktól, a szakma iránt tanúsított alázatuk és tudásuk szintén egyre jobban inspirál a cukrász szakma gyakorlására.
Párommal, aki szintén a kereskedelem és rendezvény szervezések területén tevékenykedik hosszú évek óta, 2018-ban határoztuk el, hogy szeretnénk a cukrászat, a sütemény és torta készítés és díszítés tudását és szakmai fortélyait átadni profi oktatóinkon keresztül lelkes hobbicukrász és cukrász tanulóinknak. Ezért akár 30 éves szakmai és gyakorlati tapasztalattal rendelkező oktató cukrászainkkal minden szakmaiságra kiterjedő tematikus workshopokat állítottunk össze, amelyek során tovább örökíthetjük a sok év alatt megszerzett tudásanyagot, tapasztalatot, praktikákat.
Tanfolyamainkon családias hangulatban tanulhatnak „nebulóink”, hiszen célunk az, hogy egy igazi kis közösséget építsünk fel a nálunk tanuló hobbicukrászokból, akik leginkább maguknak és családjuknak szeretnék megmutatni a nálunk tanult praktikákat és fortélyokat, valamint otthon is tudják kamatoztatni megszerzett tudásukat.
Természetesen profikat is várunk, hiszen tanulni és fejlődni folyamatosan érdemes, amihez reméljük segítséget tudnak nyújtani tematikus kurzusaink.
A sütés élménye valódi kikapcsolódást jelent és természetesen hasznos is, hiszen megtanulhatjuk és elmélyedhetünk a cukrász tudomány világában.
Kiemelkedően fontosnak tarjuk, hogy a kellemes környezet mellett mind minőségben, mind szakmailag a legmagasabb színvonalat nyújtsuk.
Tevékenységünk célközönsége széles skálán mozog, hiszen a felnőttektől a gyerekeken át, szakmai és tematikus programok is színesítik életünket. Lehetőséget kínálunk hobbicukrász kurzusaink mellett baráti összejövetelek megtartására, születésnapok lebonyolítására akár saját helyszínen, céges csapatépítő rendezvényre, és egyéb workshopokra. Ezekről tájékozódhatsz oldalunkon, és kérhetsz egyedi ajánlatot.
Bízunk abban, hogy mielőbb személyesen is megismerhetünk és találkozhatunk veled valamelyik tanfolyamunkon vagy rendezvényünkön!
Köszönjük, hogy ellátogattál oldalunkra!
Szilárd Nikolett alapító és ügyvezető, szakmai vezető, Perlaki Attila értékesítés, koordinátor, tanfolyamok , csapatépítők, rendezvények, tábor szervezése!
Köszönjük, hogy ellátogattál oldalunkra!
Szilárd Nikolett cukrász, alapító és ügyvezető, szakmai vezető
Perlaki Attila értékesítés, koordinátor, tanfolyamok, csapatépítők, rendezvények szervezése