Versenyfelhívás
A nevezési díj: 7.500,- Forint
Kritérium:
Minimum 7 db virágból álló kompozíció.
A levelek mennyisége legyen összhangban a kompozícióban.
A bimbók és kitöltő virágok nem számítanak teljes értékű virágnak.
Minden kompozícióban minimum 2 különböző típusú virágot kell alkalmazni.
Figyeljünk a szirmok és levelek kialakításánál a megfelelő vékonyításra!
Rendelkezésre álló idő : 2 óra
A torta bevonása, dekorálása, és a hozott virágok felrakása!
A versenyző hozhatja a saját speciális eszközeit!
A szervező biztosítja:
-A helyet a verseny lebonyolítására.
-A munkaasztalt a versenyzőknek.
-A hűtési technikát.
-Az alapvető díszítő eszközöket.
Nagyon fontos a versenykiírás pontos betartása, mely folyamatosan ellenőrzésre kerül!
A kész sablonokban, formákban készült termékek pontlevonással járnak!
Kerülni kell a mesterséges anyagokból készített díszítőelemeket.
Értékelési szempontok:
-A választott témában a kreativitás, látvány, esztétika, színhatás és harmónia!
-Együttes nehézségi foka és kivitelezése.
-Ehető anyagokból készült díszmunkák (kivéve a cukorvirág kompozíciók).
Zsűrizési szempontok (élőmunka):
-Színek használata, méretarányok betartása,
-környezetbe illesztés, térkitöltés,
-felületkezelés, kidolgozás, ábrázolás mód,
-mozgásábrázolás, nehézségi szint, eszközhasználat.
A versenyen való részvétel feltétele, hogy kizárólag a már nálunk tanult jelentkezők közül kerülhetnek ki a versenyzőink!
1. Cukrászati artisztika: Dekoratív művészi alkotás
A felhasznált anyagok csak fogyasztásra alkalmas élelmiszerek lehetnek
(cukormunkák, csokoládé munkák, marcipán munkák,stb.).
Minden versenyző a helyszínen kap egy kész, minőségben igazolt és megfelelő, krémmel betöltött 20 cm átmérőjű tortát.
A versenyben ezt a tortát kell a helyszínen bedíszíteni!
Feladat: Marcipánnal, torta bevonóval, csokoládéval történő bevonás. A torta tetejét kizárólag a helyben elkészített dekorációs elemekkel kell és lehet bedíszíteni.
A dekoráláshoz az anyagról – anyagokról a versenyző gondoskodik!!
Előre lehet színre gyúrt burkoló anyagot hozni, valamint a dekorációs elemekhez szükséges anyagokat is.
Előre elkészített díszítőelemek nem megengedettek, azokat használni nem lehet!
A versenyző hozhatja a saját speciális eszközeit, melyekkel dolgozik!
Rendelkezésre álló idő: 3 óra!
Témakör: Farsangi kavalkád a jelenben!
2. Cukorvirág:
Minden versenyző a helyszínen kap egy kész, minőségben igazolt és megfelelő, krémmel betöltött 20 cm átmérőjű tortát.
A versenyben ezt a tortát kell a helyszínen kell bedíszíteni!
Feladat: Marcipánnal, torta bevonóval, csokoládéval történő bevonás. A torta tetejét kizárólag a helyben elkészített dekorációs elemekkel kell és lehet bedíszíteni.
A dekoráláshoz az anyagról – anyagokról a versenyző gondoskodik!!
Előre lehet színre gyúrt burkoló anyagot hozni, valamint a dekorációs elemekhez szükséges anyagokat is.
A cukor virágcsokor előre elkészíthető és hozható a versenyre!
További tudnivalók:
-A zsűri tagjai szabadon és folyamatosan figyelemmel kísérik a résztvevők munkáját!
-Figyelik az eszközök használatát, a higiéniai és baleset megelőzési szabályok betartását.
-A versenyző elképzelését, melyet szóban az alkotás előtt és után is megkérdeznek.
-Az értékelés kiterjed a tervezésre, kivitelezésre, megjelenítésre és az összhangra.
-A munka készítése közben távolról videó készül, mely utólag is elemezhető, de a készítése során a résztvevőt nem akadályozhatja a munkája elvégzésében.
Az elkészült versenymunkák, zsűrizés és értékelés után, jótékonysági felajánlásként lesznek szétosztva!
Intézmény: a verseny előtt lesznek nyilvánosságra hozva.
A versenyről promóciós videó anyag készül!