Versenyfelhívás

A nevezési díj: 7.500,- Forint

Kritérium:

Minimum 7 db virágból álló kompozíció.

A levelek mennyisége legyen összhangban a kompozícióban.

A bimbók és kitöltő virágok nem számítanak teljes értékű virágnak.

Minden kompozícióban minimum 2 különböző típusú virágot kell alkalmazni.

Figyeljünk a szirmok és levelek kialakításánál a megfelelő vékonyításra!

Rendelkezésre álló idő : 2 óra

A torta bevonása, dekorálása, és a hozott virágok felrakása!

A versenyző hozhatja a saját speciális eszközeit!

A szervező biztosítja:

-A helyet a verseny lebonyolítására.

-A munkaasztalt a versenyzőknek.

-A hűtési technikát.

-Az alapvető díszítő eszközöket.

 

Nagyon fontos a versenykiírás pontos betartása, mely folyamatosan ellenőrzésre kerül!

A kész sablonokban, formákban készült termékek pontlevonással járnak!

Kerülni kell a mesterséges anyagokból készített díszítőelemeket.

Értékelési szempontok:

-A választott témában a kreativitás, látvány, esztétika, színhatás és harmónia! 

-Együttes nehézségi foka és kivitelezése.

-Ehető anyagokból készült díszmunkák (kivéve a cukorvirág kompozíciók).

 

Zsűrizési szempontok (élőmunka):

-Színek használata, méretarányok betartása,

-környezetbe illesztés, térkitöltés,

-felületkezelés, kidolgozás, ábrázolás mód,

-mozgásábrázolás, nehézségi szint, eszközhasználat.

 

 A versenyen való részvétel feltétele, hogy kizárólag a már nálunk tanult jelentkezők közül kerülhetnek ki a versenyzőink!

1. Cukrászati artisztika: Dekoratív művészi alkotás

 A felhasznált anyagok csak fogyasztásra alkalmas élelmiszerek lehetnek

(cukormunkák, csokoládé munkák, marcipán munkák,stb.).

Minden versenyző a helyszínen kap egy kész, minőségben igazolt és megfelelő, krémmel betöltött 20 cm átmérőjű tortát.

A versenyben ezt a tortát kell a helyszínen bedíszíteni!

Feladat: Marcipánnal, torta bevonóval, csokoládéval történő bevonás. A torta tetejét kizárólag a helyben elkészített dekorációs elemekkel kell és lehet bedíszíteni.

A dekoráláshoz az anyagról – anyagokról a versenyző gondoskodik!!

Előre lehet színre gyúrt burkoló anyagot hozni, valamint a dekorációs elemekhez szükséges anyagokat is.

Előre elkészített díszítőelemek nem megengedettek, azokat használni nem lehet!

A versenyző hozhatja a saját speciális eszközeit, melyekkel dolgozik!

Rendelkezésre álló idő: 3 óra! 

Témakör: Farsangi kavalkád a jelenben! 

2. Cukorvirág:

Minden versenyző a helyszínen kap egy kész, minőségben igazolt és megfelelő, krémmel betöltött 20 cm átmérőjű tortát.

A versenyben ezt a tortát kell a helyszínen kell bedíszíteni!

Feladat: Marcipánnal, torta bevonóval, csokoládéval történő bevonás. A torta tetejét kizárólag a helyben elkészített dekorációs elemekkel kell és lehet bedíszíteni.

A dekoráláshoz az anyagról – anyagokról a versenyző gondoskodik!!

Előre lehet színre gyúrt burkoló anyagot hozni, valamint a dekorációs elemekhez szükséges anyagokat is.

A cukor virágcsokor előre elkészíthető és hozható a versenyre!

További tudnivalók:

-A zsűri tagjai szabadon és folyamatosan figyelemmel kísérik a résztvevők munkáját!

-Figyelik az eszközök használatát, a higiéniai és baleset megelőzési szabályok betartását. 

-A versenyző elképzelését, melyet szóban az alkotás előtt és után is megkérdeznek.

-Az értékelés kiterjed a tervezésre, kivitelezésre, megjelenítésre és az összhangra.

-A munka készítése közben távolról videó készül, mely utólag is elemezhető, de a készítése során a résztvevőt nem akadályozhatja a munkája elvégzésében.

 

Az elkészült versenymunkák, zsűrizés és értékelés után, jótékonysági felajánlásként lesznek szétosztva!

Intézmény: a verseny előtt lesznek nyilvánosságra hozva.

A versenyről promóciós videó anyag készül!