Versenyfelhívás

VERSENYFELHÍVÁS

 

1. Cukrászati artisztika: Dekoratív művészi alkotás

 A felhasznált anyagok csak fogyasztásra alkalmas élelmiszerek lehetnek

(cukormunkák, csokoládé munkák, marcipán munkák,stb.).

Minden versenyző a helyszínen kap egy kész, minőségben igazolt és megfelelő, krémmel betöltött 20 cm átmérőjű tortát.

A versenyben ezt a tortát kell a helyszínen kell bedíszíteni!

Feladat: Marcipánnal, torta bevonóval, csokoládéval történő bevonás. A torta tetejét kizárólag a helyben elkészített dekorációs elemekkel kell és lehet bedíszíteni.

A dekoráláshoz az anyagról – anyagokról a versenyző gondoskodik!!

Előre lehet színre gyúrt burkoló anyagot hozni, valamint a dekorációs elemekhez szükséges anyagokat is.

Előre elkészített díszítőelemek nem megengedettek, azokat használni nem lehet!

A versenyző hozhatja a saját speciális eszközeit, melyekkel dolgozik!

Rendelkezésre álló idő: 3 óra! 

 Témakör: Farsangi kavalkád 

 

2. Cukorvirág:

Minden versenyző a helyszínen kap egy kész, minőségben igazolt és megfelelő, krémmel betöltött 20 cm átmérőjű tortát.

A versenyben ezt a tortát kell a helyszínen kell bedíszíteni!

Feladat: Marcipánnal, torta bevonóval, csokoládéval történő bevonás. A torta tetejét kizárólag a helyben elkészített dekorációs elemekkel kell és lehet bedíszíteni.

A dekoráláshoz az anyagról – anyagokról a versenyző gondoskodik!!

Előre lehet színre gyúrt burkoló anyagot hozni, valamint a dekorációs elemekhez szükséges anyagokat is.

A cukor virágcsokor előre elkészíthető és hozható a versenyre!

 

Kritérium:

Minimum 7 db virágból álló kompozíció.

A levelek mennyisége legyen összhangban a kompozícióban.

A bimbók és kitöltő virágok nem számítanak teljes értékű virágnak.

Minden kompozícióban minimum 2 különböző típusú virágot kell alkalmazni.

Figyeljünk a szirmok és levelek kialakításánál a megfelelő vékonyításra!

Rendelkezésre álló idő : 2 óra

A torta bevonása, dekorálása, és a hozott virágok felrakása!

A versenyző hozhatja a saját speciális eszközeit!

A szervező biztosítja:

A helyet a verseny lebonyolítására.

A munkaasztalt a versenyzőknek.

A hűtési technikát.

Az alapvető díszítő eszközöket.

 

 

Nagyon fontos a versenykiírás pontos betartása, mely folyamatosan ellenőrzésre kerül!

A kész sablonokban, formákban készült termékek pontlevonással járnak!

Kerülni kell a mesterséges anyagokból készített díszítőelemeket.

ÉRTÉKELÉSI SZEMPONTOK

 

A választott témában a kreativitás, látvány, esztétika, színhatás és harmónia! 

Együttes nehézségi foka és kivitelezése,

Ehető anyagokból készült díszmunkák (kivéve a cukorvirág kompozíciók),

 

Zsűrizési szempontok (élőmunka):

-Színek használata, méretarányok betartása,

-környezetbe illesztés, térkitöltés,

-felületkezelés, kidolgozás, ábrázolás mód,

mozgásábrázolás, nehézségi szint, eszközhasználat.

 

További tudnivalók:

-A zsűri tagjai szabadon és folyamatosan figyelemmel kísérik a résztvevők munkáját!

-Figyelik az eszközök használatát, a higiéniai és baleset megelőzési szabályok

betartását. A versenyző elképzelését, melyet szóban az alkotás előtt és után

is megkérdeznek.

-Az értékelés kiterjed a tervezés, kivitelezés, megjelenítés, az összhang,

-A munka készítése közben távolról videó készül, mely utólag is elemezhető,

de a készítése során a résztvevőt nem akadályozhatja a munkája

elvégzésében.

 

Az elkészült versenymunkák zsűrizése, és értékelése után, jótékonysági felajánlásként lesznek szétosztva!

Intézmény: a verseny előtt lesznek nyilvánosságra hozva

 

A versenyről promóciós videó anyag készül!

 

 

                     Velünk mindenki nyer!

   Pörgess és játssz velünk a kedvezményedért!

  • Egy email cím megadásával csak egyszer forgathatsz!
  • A kipörgetett kedvezmény más ajánlatainkkal nem vonható össze!
  • Egy kurzusra csak egy kedvezmény használható fel!
Pörgetek
Az adatvédelemre vonatkozó szabályzatot elfogadom és hozzájárulok a hírlevél küldéséhez.