kalandozások a francia cukrászatban Tanfolyam
Szeretnéd megtanulni hogyan készülnek a francia cukrászat méltán híres édességei?
Te is készítenél otthon cukrászdai minőségű különleges desszerteket vedégeid, családtagjaid számára?
Mi szívesen megtanítunk erre!
Tóth Flóra cukrász oktatónk segítségével egy négy alkalmas egyedi tematikájú tanfolyam során megismerkedhetsz a francia cukrászat remekeivel.
A tanfolyam különlegessége a minőségi alapanyagokban rejlik, melyek nem tartalmaznak mesterséges színezéket vagy adalékanyagokat, sem tartósítószereket.
A tanfolyam során egyszerű, otthon is elkészíthető, különleges eszközöket és összetevőket nem igénylő de mégis külőnleges és isteni finom francia desszertek készítését fogjátok elsajátítani.
Alább részletesen olvashattok a négy alkalom felépítéséről, a TEMATIKA gombra kattintva!
Miért érdemes eljönnöd?
A süteményekre is igaz, hogy a külső megfog, a belső megtart!
Különösen az első ránézés fontos, amit sok esetben figyelembe veszünk, ha választásra kerül a sor.
Nem csoda, hogy például egy cukrászat pultjában megcsodálható tortadekorációkat látva a precíz háziasszonyok is arra törekszenek, hogy a családjuknak készített desszertek ne csak finomak, de szépek és megkapóak is legyenek.
De a tortákat nem csak ezért díszítjük! Azért is, mert ennek során teljesen szabadjára engedhetjük a fantáziánkat, és elmerülhetünk az alkotás örömében. Akár hobbi, akár hivatás szintjén hódolunk a cukrászatnak, a sütésnek, tortadíszítésnek, a munkálatokhoz érdemes megszereznünk az alaptudást, amely megkönnyíti a dolgunkat.
A habzsákkal való díszítés technikája összetett. Nagyon fontos a krém állaga, a habzsák tartása és a megfelelő díszítőcső kiválasztása!
A megfelelő díszítőcsövek használatával, a megfelelően megválasztott vajkrémes alapanyagokkal, tökéletesen lehetünk képesek utánozni a valódi virágokat, mind méretben, mind struktúrában, mind külsőben.
Sok időt spórolhatunk egy tortadekoráció elkészítésekor, az esetleg előre elkészített virágokkal, mely egy jól fagyasztható krém használatával, tökéletesen kivitelezhető!
A virágtechnikák között a díszítőcsöves dekoráció elkészítése jelentősen kevesebb időráfordítással jár, amivel igazán különleges, egyedi tortadekorációt készíthetünk.
Itt most ezt tanítjuk meg Neked!
A virágok készítéséhez szükséges egyszerű eszközkészlet, ami nem több akár 7-10 db díszítőcsőnél nagyon kedvező befektetés. Ezekkel már csak a fantáziánk szab határt a változatosnál változatosabb, színpompás tortadekorációk készítésében.
Cukrászmestereink, oktatóink Rád figyelnek, hogy mindent megtanulj nálunk az adott témákban.
Cukrász oktatásainkon rendelkezésedre állnak a legprofibb eszközök, anyagok, melyekkel saját magad által elkészített tortáidat természetesen haza is viheted megmutatni szeretteidnek! Hobbicukrász kurzusainkon mindent megtanulhatsz az édességek világából, amiben eddig akár bizonytalan voltál.
Hiszünk abban, hogy a tortakészítés, a tortadíszítés, a tortadekorációs elemek (tortadesign) megismerése egy kreatív és alkotó tevékenység, mely szórakoztat, kikapcsol, összehoz és valódi maradandó élményt ad résztvevőinknek.Sokan ajándékba adják szeretteiknek a tanfolyamon való részvételt, mely a visszajelzések alapján mindig csodás és felejthetetlen örömöt jelent a résztvevőknek!
Cukrász oktatásaink mottója: ” Az édes álmok valóra válnak!” Mi pedig próbálunk ehhez minden segítséget és tudást megadni!