Magyarország tortája verseny – 2021
Published by cukeeshop on
Idén már 15. alkalommal kóstolhatjuk meg nemzeti ünnepünkön Magyarország tortáját!
Ebben az évben 33 recept érkezett, melyekben országunkra jellemző, természetes és egészséges alapanyagok kaptak helyet. A legtöbbet szerepeltetett ízek az eper, szeder, mák és a kávé voltak, de gyakran találkozhattunk a tejföllel, rebarbarával, céklával vagy akár a paprikával is, mint izgalmas, magyaros összetevővel.
Formabontó módon, idén szögletes tortákkal is lehetett nevezni, de sok kreatív formával és díszítéssel is találkozhattunk.
Idei döntősök: (nagyításhoz kattints a képre)
Alkategóriaként ezzel egyidőben egy másik verseny is megrendezésre került, Egy a Természettel név alatt. Ezen a versenyen a résztvevők a Vadászati és Természeti Világkiállítás Tortáját készíthették el.
A döntős torták:
Ebben a témában a következő 5 alapanyag közül a versenyzőknek legalább egyet fel kellett használniuk: áfonya, gesztenye, csipkebogyó, mogyoró, bodza. A javasolt összetevők listája sok egészséges gyümölcsöt, fűszernövényt, gombát vagy akár bort, pálinkát is tartalmazott.
A versenysorozatnak itt még nincs vége, ugyanis 10. alkalommal rendezték meg a Magyarország Cukormentes Tortája versenyt is!
Ebben a kategóriában is olyan izgalmas és egészséges alapanyagokkal dolgoztak a versenyzők, mint a köles, tápiókagyöngy, kuszkusz vagy az édesburgonya. A kreatív remekművek, klaszikus magyar gyümölcseinkkel egészültek ki.
A zsűri tagjai, a desing-on és az ízélményen felül a szénhidrát és kalóriatartalmat is figyelembe vették, hogy minden cukorbeteg és egészségtudatos édesszájú biztonsággal fogyaszthasson a majdani nyertes tortából. Az alapanyagok kiválasztásához a Magyar Dietetikusok Szövetsége nyújtott segítséget.
A júniusi döntő hozza majd meg a dicsőséget a nyerteseknek, ahol mindegyik kategóriában a fent említett döntős tortákat, nem kis nyomást helyezve ezzel a versenyzőkre, a helyszínen kell majd elkészíteni.
Sok sikert kívánunk minden versenyzőnek!
0 Comments