Magyarország tortája verseny – 2021

Published by Scsavniczki Rita on

Idén már 15. alkalommal kóstolhatjuk meg nemzeti ünnepünkön Magyarország tortáját!

Ebben az évben 33 recept érkezett, melyekben országunkra jellemző, természetes és egészséges alapanyagok kaptak helyet. A legtöbbet szerepeltetett ízek az eper, szeder, mák és a kávé voltak, de gyakran találkozhattunk a tejföllel, rebarbarával, céklával vagy akár a paprikával is, mint izgalmas, magyaros összetevővel.

Formabontó módon, idén szögletes tortákkal is lehetett nevezni, de sok kreatív formával és díszítéssel is találkozhattunk.

Idei döntősök: (nagyításhoz kattints a képre)

Alkategóriaként ezzel egyidőben egy másik verseny is megrendezésre került, Egy a Természettel név alatt. Ezen a versenyen a résztvevők a Vadászati és Természeti Világkiállítás Tortáját készíthették el.

A döntős torták:

Ebben a témában a következő 5 alapanyag közül a versenyzőknek legalább egyet fel kellett használniuk: áfonya, gesztenye, csipkebogyó, mogyoró, bodza. A javasolt összetevők listája sok egészséges gyümölcsöt, fűszernövényt, gombát vagy akár bort, pálinkát is tartalmazott. 

A versenysorozatnak itt még nincs vége, ugyanis 10. alkalommal rendezték meg a Magyarország Cukormentes Tortája versenyt is!

Ebben a kategóriában is olyan izgalmas és egészséges alapanyagokkal dolgoztak a versenyzők, mint a köles, tápiókagyöngy, kuszkusz vagy az édesburgonya. A kreatív remekművek, klaszikus magyar gyümölcseinkkel egészültek ki.

A zsűri tagjai, a desing-on és az ízélményen felül a szénhidrát és kalóriatartalmat is figyelembe vették, hogy minden cukorbeteg és egészségtudatos édesszájú biztonsággal fogyaszthasson a majdani nyertes tortából. Az alapanyagok kiválasztásához a Magyar Dietetikusok Szövetsége nyújtott segítséget.

A júniusi döntő hozza majd meg a dicsőséget a nyerteseknek, ahol mindegyik kategóriában a fent említett döntős tortákat, nem kis nyomást helyezve ezzel a versenyzőkre, a helyszínen kell majd elkészíteni.

Sok sikert kívánunk minden versenyzőnek!

Categories: cukrászat

0 Comments

Vélemény, hozzászólás?

Avatar placeholder

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük