Magyarország tortája verseny – 2021

Idén már 15. alkalommal kóstolhatjuk meg nemzeti ünnepünkön Magyarország tortáját!
Ebben az évben 33 recept érkezett, melyekben országunkra jellemző, természetes és egészséges alapanyagok kaptak helyet. A legtöbbet szerepeltetett ízek az eper, szeder, mák és a kávé voltak, de gyakran találkozhattunk a tejföllel, rebarbarával, céklával vagy akár a paprikával is, mint izgalmas, magyaros összetevővel.
Formabontó módon, idén szögletes tortákkal is lehetett nevezni, de sok kreatív formával és díszítéssel is találkozhattunk.
Idei döntősök: (nagyításhoz kattints a képre)
Alkategóriaként ezzel egyidőben egy másik verseny is megrendezésre került, Egy a Természettel név alatt. Ezen a versenyen a résztvevők a Vadászati és Természeti Világkiállítás Tortáját készíthették el.
A döntős torták:
Ebben a témában a következő 5 alapanyag közül a versenyzőknek legalább egyet fel kellett használniuk: áfonya, gesztenye, csipkebogyó, mogyoró, bodza. A javasolt összetevők listája sok egészséges gyümölcsöt, fűszernövényt, gombát vagy akár bort, pálinkát is tartalmazott.
A versenysorozatnak itt még nincs vége, ugyanis 10. alkalommal rendezték meg a Magyarország Cukormentes Tortája versenyt is!
Ebben a kategóriában is olyan izgalmas és egészséges alapanyagokkal dolgoztak a versenyzők, mint a köles, tápiókagyöngy, kuszkusz vagy az édesburgonya. A kreatív remekművek, klaszikus magyar gyümölcseinkkel egészültek ki.
A zsűri tagjai, a desing-on és az ízélményen felül a szénhidrát és kalóriatartalmat is figyelembe vették, hogy minden cukorbeteg és egészségtudatos édesszájú biztonsággal fogyaszthasson a majdani nyertes tortából. Az alapanyagok kiválasztásához a Magyar Dietetikusok Szövetsége nyújtott segítséget.
A júniusi döntő hozza majd meg a dicsőséget a nyerteseknek, ahol mindegyik kategóriában a fent említett döntős tortákat, nem kis nyomást helyezve ezzel a versenyzőkre, a helyszínen kell majd elkészíteni.
Sok sikert kívánunk minden versenyzőnek!
Kalandozások A Francia Cukrászatban! Ezen a néven indítjuk útjára legújabb 4 alkalmas tanfolyamunkat, melyhez egy kis cukrásztörténelmi betekintéssel kedveskedünk Nektek! A Francia Cukrászat Históriája Már A Középkorban Elkezdődött… amikor is a szakácsok és a cukrászok Read more…
Kedves Hobbicukrászaink! Új kurzusok a láthatáron!!! Közelednek az ünnepek és az ünneppel mindig együtt járnak a különféle finom desszertek is! Ezért mindig jó ajándék lehet egy Cukee Shop kurzus, ahol újabb és újabb finomságok elkészítését tanulhatják Read more…
A csoki és a művészet találkozása! Az Euskal Gozogileak nevezetű baszk egyesület 40 tagja egy meglepő kezdeményezéssel igyekszik felhívni a figyelmet a cukrász szakma szépségeire. A csokoládékészítő mesterek 2022-re elkészítik Pablo Picasso Guernica című alkotásának Read more…
Cookie | Duration | Description |
---|---|---|
cookielawinfo-checkbox-analytics | 11 months | This cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics". |
cookielawinfo-checkbox-functional | 11 months | The cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional". |
cookielawinfo-checkbox-necessary | 11 months | This cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary". |
cookielawinfo-checkbox-others | 11 months | This cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other. |
cookielawinfo-checkbox-performance | 11 months | This cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance". |
viewed_cookie_policy | 11 months | The cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data. |
0 Comments